2/1/14

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη για την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Ελληνική Δημοκρατία






Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Χρήστος Στυλιανίδης με την ευκαιρία της ανάληψης της

Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Ελληνική Δημοκρατία εξέδωσε χθες, 1η  Ιανουαρίου, την πιο κάτω γραπτή δήλωση: 



«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης και η Κυπριακή Κυβέρνηση εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στην Ελληνική Δημοκρατία, για την ανάληψη από σήμερα της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εκφράζουν παράλληλα την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα ανταποκριθεί πλήρως στην ιστορική πρόκληση την οποία αναλαμβάνει, πρόκληση που καθίσταται ακόμη μεγαλύτερη εν μέσω της ύφεσης και της οικονομικής κρίσης που δοκιμάζει την Ευρώπη.

Η Κυπριακή Κυβέρνηση πιστεύει ότι η επιτυχής άσκηση της Προεδρίας του Συμβουλίου από την Ελλάδα θα αποφέρει σημαντικά θετικά αποτελέσματα στη μελλοντική πορεία της χώρας και θα της προσδώσει ακόμη περισσότερο κύρος εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είμαστε βέβαιοι ότι η Ελληνική Προεδρία θα συμβάλει στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας και ταυτόχρονα θα δρομολογήσει λύσεις σε προβλήματα, τα οποία αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των Ευρωπαίων πολιτών.

Με την ευκαιρία του νέου έτους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση εκφράζουν εκ μέρους του κυπριακού λαού θερμότατες ευχές στο λαό και την Κυβέρνηση της Ελλάδας».

­________________