24/3/13

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη για την αποστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες 24/03/2013

Αυτή την ώρα η αποστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη βρίσκεται, με ειδική πτήση, καθʼ οδόν προς τις Βρυξέλλες, μέσω Αθηνών, όπου το αεροπλάνο το οποίο παραχώρησε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στάθμευσε για ανεφοδιασμό.

Στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η αποστολή που τον συνοδεύει έχουν να εκτελέσουν μια δύσκολη αποστολή για τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας και για την αποτροπή μιας άτακτης χρεοκοπίας από την οποία απειλείται η οικονομία, αν δεν υπάρξει τελική συμφωνία για τη δανειακή σύμβαση.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα βρίσκεται σε συνεχή διαβούλευση με το Συμβούλιο αρχηγών, που θα βρίσκεται εν συνόδω στο Προεδρικό Μέγαρο καθʼ όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων του Προέδρου με την Τρόικα, και θα το ενημερώνει.

Η Κυβέρνηση θα ενημερώνει για τις εξελίξεις, με επίσημες ανακοινώσεις της, την κοινή γνώμη η οποία βάλλεται τις τελευταίες μέρες με φήμες, πληροφορίες, αναλύσεις και εκτιμήσεις που πολλές φορές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.