9/1/13

Ο Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με εκπροσώπους του Κινήματος Οικολόγων - Περιβαλλοντιστών 09/01/2013


Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε σήμερα συνάντηση, στο γραφείο του, με τον Βουλευτή κ. Γιώργο Περδίκη και τον κ. Κυριάκο Κυριάκου του Κινήματος Οικολόγων – Περιβαλλοντιστών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι του Κινήματος εξέφρασαν τις ανησυχίες τους αναφορικά με τη λειτουργία και την αδειοδότηση συγκεκριμένων ζωολογικών κήπων και ενυδρείων. Από την πλευρά του ο κ. Υπουργός υπογράμμισε ότι κύριο μέλημα του Υπουργείου Γεωργίας και των αρμόδιων Τμημάτων και Υπηρεσιών του δεν είναι η παύση λειτουργίας των ζωολογικών κήπων αλλά ο έλεγχος κατά πόσον τηρούνται οι προϋποθέσεις σωστής λειτουργίας τους. Στη συνέχεια, τόνισε ότι το Υπουργείο θα εφαρμόσει άμεσα συχνότερες επιθεωρήσεις των χώρων αυτών ώστε ο έλεγχος να γίνει πιο συστηματικός, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις για τις οποίες εκφράζονται ανησυχίες είτε είχαν παρουσιάσει κρούσματα που δεν συμβαδίζουν με την εφαρμογή της νομοθεσίας για την ευημερία των ζώων.

Τέλος, ο κ. Αλετράρης ανέφερε ότι θα εισηγηθεί αλλαγή της νομοθεσίας ώστε να περιλαμβάνει σχετική πρόνοια για να καταβάλλεται εγγύηση από μέρους του ιδιοκτήτη ζωολογικού κήπου, σε περίπτωση μη βιωσιμότητας του κήπου, ώστε να διασφαλίζεται το μέλλον των ζώων που φιλοξενούνται εκεί.