29/11/13

H Υπουργός Εργασίας συναντήθηκε με τον Έλληνα Υπουργό Εργασίας





Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου, στο πλαίσιο επίσκεψης εργασίας που πραγματοποιεί στην Αθήνα, είχε σήμερα συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Προνοίας της Ελλάδας κ. Γιάννη Βρούτση, συνοδευόμενη από τον Πρέσβη της Κύπρου στην Αθήνα κ. Φαίδωνα Αναστασίου, τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου κ. Ανδρέα Ασσιώτη, και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.



Στη συνάντηση, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, θέματα κοινού ενδιαφέροντος των δύο Υπουργείων, όπως θέματα απασχόλησης και καταπολέμησης της ανεργίας, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανεργία ανάμεσα στους νέους, ενίσχυσης της δημιουργίας θέσεων εργασίας, πάταξης της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας, ανταλλαγής τεχνογνωσίας, καθώς και οι προτεραιότητες της επικείμενης Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Ο κ. Βρούτσης παρουσίασε τις πληροφοριακές υποδομές και συστήματα τα οποία έχει αναπτύξει το Υπουργείο Εργασίας της Ελλάδας για την παρακολούθηση της αγοράς εργασίας, όπως το σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», και ανακοίνωσε την παραχώρηση, στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, του εν λόγω συστήματος για την παρακολούθηση της αγοράς εργασίας. Ακολούθως, οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν στην υπογραφή σχετικής συμφωνίας συνεργασίας για το σύστημα και το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθηθεί για την εγκατάστασή του.

Η κα Αιμιλιανίδου διαβίβασε τις ευχαριστίες της Κυπριακής Κυβέρνησης για την προσφορά, και ανακοίνωσε την ετοιμότητα του Υπουργείου της να προσφέρει στο Ελληνικό Υπουργείο εμπειρίες και τεχνογνωσία σε ό,τι αφορά την Προεδρία της ΕΕ και τη μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας. Τέλος, προσκάλεσε τον Έλληνα ομόλογό της να επισκεφθεί την Κύπρο, ο οποίος και αποδέχθηκε την πρόσκληση.
________________