19/11/13

Παγκύπρια ημερίδα με θέμα «Κινητικότητα και Ευρωπαϊκή Πολιτότητα»





Το Ίδρυμα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΙΔΕΠ) Διά Βίου Μάθησης, ως διαχειριστής του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διά Βίου Μάθησης στην Κύπρο, διοργανώνει Παγκύπρια Ημερίδα με θέμα «Κινητικότητα και Ευρωπαϊκή Πολιτότητα». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013, στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία, μεταξύ των ωρών 9:30 – 13:00.


Στόχος της ημερίδας είναι η προώθηση της Ευρωπαϊκής Πολιτότητας μέσα από τα προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης του Προγράμματος Διά Βίου Μάθησης καθώς και η διάδοση των αποτελεσμάτων των διαφόρων Δράσεων του  Προγράμματος Διά Βίου Μάθησης. Η ημερίδα είναι ανοικτή προς το κοινό.

Η ημερίδα αποτελείται από δύο κύρια μέρη: (α) τους χαιρετισμούς, την κύρια ομιλία επί του θέματος και τις βραβεύσεις σχεδίων και (β) την έκθεση σχεδίων. Συγκεκριμένα, η ημερίδα θα περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

1.      Κύρια ομιλία με τίτλο «Κινητικότητα και Ευρωπαϊκή Πολιτότητα»
Εισηγήτρια:     Άννα-Μαρία Γιαννουπούλου
Λειτουργός σε θέματα Πολιτικής στη Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευση και Πολιτισμός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

2.      Απονομή τιμητικών διακρίσεων σε σχολεία, ιδρύματα, οργανισμούς και εταιρείες που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα Διά Βίου Μάθησης, των οποίων οι εργασίες και τα σχέδια ξεχώρισαν για την ποιότητά τους.

3.      Έκθεση επιλεγμένων σχεδίων που υλοποιήθηκαν στα πλαίσια του Προγράμματος Διά Βίου Μάθησης. Οι εκπρόσωποι των σχεδίων θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των σχεδίων τους στους παρευρισκόμενους, που θα περιηγηθούν στην έκθεση. Οι παρευρισκόμενοι, θα μπορούν να ενημερωθούν από τους ίδιους τους δικαιούχους για την εμπειρία τους και τα αποτελέσματα της συμμετοχής τους στο Πρόγραμμα Διά Βίου Μάθησης.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, η δήλωση συμμετοχής και άλλες πληροφορίες βρίσκονται στην ιστοσελίδα του ΙΔΕΠ Διά Βίου Μάθησης (www.llp.org.cy). Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθήσουν την ημερίδα να δηλώσουν συμμετοχή κάνοντας κλικ εδώ ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΙΔΕΠ Διά Βίου Μάθησης στην επιλογή Εκδηλώσεις όπου μπορούν να δηλώσουν ενδιαφέρον ηλεκτρονικά. Η δήλωση ενδιαφέροντος μπορεί να υποβληθεί ηλεκτρονικά το αργότερο μέχρι τις 22 Νοεμβρίου 2013.


Πληροφορίες για το Ίδρυμα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Διά Βίου Μάθησης

Κύρια ασχολία του ΙΔΕΠ Διά Βίου Μάθησης είναι η διαχείριση των κονδυλίων που παραχωρούνται στην Κύπρο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη συμμετοχή Κυπρίων Δικαιούχων σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, με έμφαση στην κινητικότητα στην Ευρώπη. Κατά την παρούσα περίοδο 2007-2013 το ΙΔΕΠ διαχειρίζεται το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Διά Βίου Μάθησης, το οποίο περιλαμβάνει τέσσερα τομεακά προγράμματα, το COMENIUS για τη Σχολική Εκπαίδευση, το ERASMUS για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, το LEONARDO DA VINCI για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση και το GRUNDTVIG για την Εκπαίδευση Ενηλίκων, καθώς και το Πρόγραμμα STUDY VISITS, για στελέχη της Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Κατάρτισης. Ακόμα, στις δραστηριότητες του ΙΔΕΠ Διά Βίου Μάθησης περιλαμβάνεται και η διαχείριση των προγραμμάτων EUROPEAN LANGUAGE LABEL, BOLOGNA και ECVET Experts και eTWINNING, που επίσης είναι ενταγμένα στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Διά Βίου Μάθησης. Από την 1η Ιανουαρίου 2014 το ΙΔΕΠ Διά Βίου Μάθησης θα διαχειρίζεται το Πρόγραμμα ERASMUS+, το οποίο θα διαδεχθεί το Πρόγραμμα Διά Βίου Μάθησης.