10/10/13

Δηλώσεις του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μετά τη λήξη της συνεδρίας, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «με αφορμή κάποια σχόλια η Κυβέρνηση υπενθυμίζει ότι με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 3 Οκτωβρίου το Υπουργείο Οικονομικών όρισε τριμελή επιτροπή που θα ασχολείται με τον περιορισμό των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν μετά την απομείωση καταθέσεων και εμπίπτουν σε περιπτώσεις ευαίσθητων ανθρωπιστικών προβλημάτων.

Επίσης, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την αναστολή επιβολής πρόσθετου τέλους με βάση τη νομοθεσία των Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Συγκεκριμένα ενέκρινε τροποποίηση των περί Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Εισφορές) Κανονισμών του 2013 που στόχο έχουν την παροχή για το 2013 ελαφρύνσεων στους εργοδότες ή και αυτοτελώς εργαζομένους και τη μη επιβολή πρόσθετων τελών σε περίπτωση μη έγκαιρης καταβολής των εισφορών τους.

Τέλος, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τη σύσταση Υπουργικής Επιτροπής Υδρογονανθράκων – Γεωπολιτικών Θεμάτων, με σκοπό τη συνεχή παρακολούθηση των εξελίξεων στον τομέα των υδρογονανθράκων.

Η Επιτροπή θα απαρτίζεται από τους Υπουργούς:

• Εξωτερικών (Πρόεδρος)
• Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού
• Άμυνας
• Συγκοινωνιών και Έργων».