7/9/13

Αναχώρηση της Βουλευτή κ. Α. Κυριακίδου για το Παρίσι


Η Βουλευτής κα Αθηνά Κυριακίδου μεταβαίνει τη Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου, στο Παρίσι, για να συμμετάσχει σε συνεδρία της Επιτροπής Μετανάστευσης, Προσφύγων και Εκτοπισμένων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), στις 10 Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Επιτροπής θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, το θέμα των Σύρων προσφύγων στην Ιορδανία, την Τουρκία, τον Λίβανο και το Ιράκ και η οργάνωση και παροχή διεθνούς βοήθειας, το θέμα των Κινέζων μεταναστών στην Ευρώπη καθώς και το ζήτημα του ιού του AIDS σε σχέση με μεταναστευτικά και προσφυγικά ρεύματα. Θα εξεταστούν, επίσης, το θέμα της αποτελεσματικής και δίκαιης επιστροφής μεταναστών και αιτητών πολιτικού ασύλου που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις υποδοχής, καθώς και το ζήτημα των αγνοουμένων συνεπεία ευρωπαϊκών διενέξεων και των δυσκολιών που αναφύονται στις προσπάθειες για διακρίβωση της τύχης τους. Η κα Κυριακίδου θα παρουσιάσει, εξάλλου, το προσχέδιο έκθεσής της με θέμα «Μετανάστες: Βάρος ή πλεονέκτημα για τις κοινωνίες μας;».

Τα μέλη της Επιτροπής θα πραγματοποιήσουν, εξάλλου, επίσκεψη στον χώρο κρατουμένων στο διεθνές αεροδρόμιο Charles de Gaulle, στο Παρίσι.