20/9/13

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σ. Χάσικος προήδρευσε σύσκεψης κοινοτήτων της επαρχίας Πάφου


Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος προήδρευσε σήμερα το πρωί περιφερειακής σύσκεψης κοινοτήτων της Πάφου στο Πολέμι. Η σύσκεψη αφορούσε τις κοινότητες Αγ. Δημητριανός, Δρύμου, Δρυνιά, Κανναβιού, Κρήτου Μαρόττου, Λάσα, Ασπρογιά, Σίμου, Αναδιού, Ψάθι, Φοίτη, Πολέμι, Μηλιά και Παναγιά, οι οποίες είναι ως επί το πλείστον μικρές κοινότητες.
Πρόκειται για τη δεύτερη περιφερειακή σύσκεψη κοινοτήτων της επαρχίας Πάφου που πραγματοποιεί ο Υπουργός Εσωτερικών.

Η σύσκεψη αποσκοπούσε στην επίσπευση της εξέτασης και την προώθηση των αιτημάτων που απασχολούν τις κοινότητες και την ευρύτερη περιοχή, όπως π.χ.: Εξωραϊσμός πλατειών, συντήρηση και βελτίωση αγροτικών δρόμων, εγγραφή υφιστάμενων αγροτικών δρόμων, διαπλάτυνση και βελτίωση δρόμων, κατασκευή οχετών ομβρίων υδάτων, ανέγερση και επιδιόρθωση κοινοτικών και άλλων κτηρίων και κατασκευή τοίχων αντιστήριξης.

Απευθυνόμενος στους Προέδρους των Κοινοτικών Συμβουλίων, ο κ. Χάσικος υπογράμμισε κατ’ αρχάς ότι η Κυβέρνηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιλύσει, στο μέτρο του δυνατού, τα διάφορα ζητήματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Κι’ αυτό, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνει ο τόπος. Ο κ. Υπουργός επανέλαβε ότι «η προσπάθεια για επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονται σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνεχίζεται και δεν πρόκειται να σταματήσει. Γι’ αυτό και δεν θα ανασταλούν οι σχεδιασμοί έργων, έτσι ώστε να μπορέσουν να υλοποιηθούν όταν η οικονομική κατάσταση το επιτρέψει».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες από όλα τα αρμόδια Τμήματα του Υπουργείου Εσωτερικών και της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες από εμπλεκόμενες Υπηρεσίες άλλων κυβερνητικών οργανισμών.