6/9/13

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μίλησε σε εκδήλωση της Πρεσβείας της Ουκρανίας για την επέτειο της ανεξαρτησίας της χώρας


Η Κυπριακή Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζουν την εκτίμησή τους προς την ουκρανική επιχειρηματική κοινότητα για τη στήριξη που παρέχει στην Κύπρο σε δύσκολους καιρούς, είπε απόψε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης, υπογραμμίζοντας την επιθυμία της Κυβέρνησης για περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Μιλώντας σε εκδήλωση στην Πρεσβεία της Ουκρανίας με την ευκαιρία της 22ης επετείου της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, ο κ. Στυλιανίδης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις ήδη εξαίρετες σχέσεις Κύπρου – Ουκρανίας σε όλους τους τομείς, σημειώνοντας ότι η επίσκεψη του Προέδρου της Ουκρανίας στην Κύπρο το 2012 και η επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη στην Ουκρανία στις αρχές του επόμενου έτους αποτελούν ένδειξη της σημασίας που αποδίδουν οι δύο Κυβερνήσεις στην περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας των δύο χωρών.

Ο κ. Στυλιανίδης διαβίβασε, επίσης, «την προσωπική εκτίμηση του Προέδρου της Δημοκρατίας για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη της ενεργού ουκρανικής επιχειρηματικής κοινότητας που βρίσκεται στην Κύπρο σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, κάτι που αποτελεί ζωντανή απόδειξη της στενής φιλίας μεταξύ των δύο λαών».

Τέλος, αναφέρθηκε στην επιθυμία της Κυπριακής Κυβέρνησης για περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, ιδιαίτερα στον εμπορικό, οικονομικό και τουριστικό τομέα, και διαβεβαίωσε ότι η Κύπρος θα συνεχίσει να στηρίζει ενεργά την πορεία ενίσχυσης των σχέσεων της Ουκρανίας με την ΕΕ.