31/5/13

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου είχε σήμερα συνάντηση με την Επίτροπο Περιβάλλοντος κα Ιωάννα Παναγιώτου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ

Ο Υπουργός Άμυνας είχε συνάντηση με την Επίτροπο Περιβάλλοντος                            

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης ο Υπουργός Άμυνας είπε ότι κατά τη συνάντηση είχε την ευκαιρία να συζητήσει με την Επίτροπο σειρά από θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της και που έχουν σχέση και με το Υπουργείο Άμυνας.

«Υπάρχει εξαγγελία του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα πράσινα στρατόπεδα» είπε και σημείωσε ότι ήταν ένα από τα θέματα που τους απασχόλησε κατά τη συνάντηση και που ενδιαφέρει τόσο το Υπουργείο Άμυνας όσο και την ίδια την Επίτροπο. «Αξίζει πραγματικά  να ασχοληθούμε με αυτό το θέμα» τόνισε.
«Πέραν τούτου» ανέφερε «υπάρχουν ασφαλώς και μια σειρά από άλλα σημαντικά και ενδιαφέροντα θέματα όπως είναι η περιβαλλοντική συνείδηση, που πρέπει να έχει ο κάθε νέος μας στις ένοπλες δυνάμεις. Και γι αυτό το θέμα θα αναλάβουμε μία σειρά από ενέργειες και πρωτοβουλίες, ιδιαίτερα τώρα με την κατάταξη των εθνοφρουρών μας». Πρόσθεσε ότι «υπάρχουν θέματα που έχουν να κάνουν με την εξοικονόμηση της ενέργειας, θέματα που έχουν να κάνουν με την ανακύκλωση και μια σειρά από πολλά άλλα θέματα που σε μια σύσκεψη, η οποία θα γίνει πολύ σύντομα, θα πάρουμε αποφάσεις». Στόχος και των δύο είπε είναι να υλοποιήσουμε αυτά που θα σχεδιάσουμε το συντομότερο δυνατό.
Ακολούθως ευχαρίστησε την Επίτροπο για την εποικοδομητική συνάντηση τους και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η κα Παναγιώτου θα βοηθήσει και θα στηρίξει το έργο του Υπουργείου Άμυνας σε θέματα περιβάλλοντος, γνωρίζοντας τις ευαισθησίες, τις εμπειρίες και την γνώση της πάνω σε αυτό το θέμα.
Από πλευράς της η Επίτροπος Περιβάλλοντος χαρακτήρισε επίσης τη συνάντηση ως πολύ εποικοδομητική γιατί, όπως είπε, «έχουμε θέσει επί χάρτου τους πρώτους βασικούς άξονες δράσης. Επειδή από τα λόγια πρέπει να περνάμε στα έργα για να γίνουν πράσινα τα στρατόπεδα μας πρέπει να κάνουμε συγκεκριμένες κινήσεις και πρακτικές. Γι’ αυτό πολύ σύντομα στη νέα μας συνάντηση θα καταγράψουμε αυτές στις δραστηριότητες στη λεπτομέρεια τους καθώς και τα χρονοδιαγράμματα για να αρχίσουν να υλοποιούνται».
Οι βασικοί άξονες, ανέφερε,  έχουν να κάνουν με την περιβαλλοντική διαχείριση των στρατοπέδων, με την ανακύκλωση, την εξοικονόμηση ενέργειας και νερού, την περιβαλλοντική εκπαίδευση και άλλα θέματα τα οποία θα συζητηθούν στη λεπτομέρεια τους. «Έχουμε θίξει κάποια άλλα θέματα ακροθιγώς σήμερα αλλά χρειάζονται περεταίρω επεξεργασία για να μπορέσουμε να τα ανακοινώσουμε» κατέληξε.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τα χρονικά πλαίσια του σχεδιασμού η κα Παναγιώτου απάντησε ότι ο υπουργός έχει την πρωτοβουλία για να συγκαλέσει   σύσκεψη όπου θα τεθούν τα χρονοδιαγράμματα και συγκεκριμένες πρακτικές στη βάση μιας συμφωνίας η οποία θα αρχίσει να υλοποιείται.
31/05/2013