22/4/13

Δελτίο Ειδήσεων ΚΥΠΕ "ΔΕΚΑ"

ΚΥΠΕ - Θωμάς Κεττένης - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 22/04/2013 10:02

1. Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου όρισε την επόμενη Δευτέρα για να εκδώσει την απόφαση του κατά πόσο έγινε ορθά η επίδοση του κατηγορητηρίου στους Ανδρέα Βγενόπουλο και Ευθύμιο Μπουλούτα σε σχέση με την ποινική υπόθεση που καταχωρήθηκε στο δικαστήριο Πάφου από τον Σταύρο Μαυρόσαββα, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είχε εξαπατηθεί κατά την αγορά αξιογράφων.

2. Ο Ρώσος Υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ δήλωσε την Κυριακή ότι η χώρα του δεν επιθυμεί να διαταραχθούν οι σχέσεις της με την Τουρκία. Ο Νόβακ προέβη σε δηλώσεις σε Τούρκους δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στην Αττάλεια για την 12η Σύνοδο της Κοινής Οικονομικής Επιτροπής Τουρκίας-Ρωσίας και ενώ είχε ρωτηθεί για τις κινήσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ.
3. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση, με αφορμή τη χθεσινή μαύρη επέτειο της 21ης Απριλίου, κάλεσαν όλους να αντλήσουν τα διδάγματα αποφυγής της επανάληψης τέτοιων εγκληματικών ενεργειών σε βάρος του έθνους, δημιουργώντας όλοι μαζί την απαιτούμενη επικράτηση της εθνικής ομοψυχίας, της συσπείρωσης και της συστράτευσης. 4. Τη στήριξη του στα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για επανεκκίνηση της οικονομίας εξέφρασε την Κυριακή ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, αποκαλύπτοντας, παράλληλα ότι ο συμπέθερος και ο γαμπρός του Προέδρου τον επισκέφτηκαν στην Αρχιεπισκοπή και προσέφεραν ένα πολύ μεγάλο ποσό στην Εκκλησία, το οποίο θα διαμοιραστεί σε όλες τις Μητροπόλεις και τις Μονές που προσφέρουν προς τους πάσχοντες συνανθρώπους μας.
5. Καμία ανησυχία δεν εμπνέει η κατάσταση της υγείας του Αρχηγού της Αστυνομίας Μιχάλη Παπαγεωργίου, διαβεβαίωσε χθες ο Υπουργός Υγείας Πέτρος Πετρίδης. Ο Αρχηγός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο χθες το πρωί μετά από λιποθυμία που υπέστη την ώρα της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Αγλαντζιά. 6. Ο ύποπτος για την αιματηρή διπλή επίθεση στη Βοστόνη την περασμένη Δευτέρα Τζοχάρ Τσαρνάεφ, ο οποίος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, ανέκτησε τις αισθήσεις του και άρχισε να απαντά γραπτώς στις ερωτήσεις των ερευνητών, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
7. Ληστεία με την απειλή μαχαιριού διεπράχθη στις 02.40 σήμερα τα ξημερώματα, στη Λευκωσία, όταν άγνωστος άντρας, που είχε καλυμμένο το πρόσωπό του, εισήλθε σε αρτοποιείο και απέσπασε το χρηματικό ποσό των 150 περίπου ευρώ. 8. Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας θα βρεθεί σήμερα Δευτέρα ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος, κατηγορούμενος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Μαζί με τον κ. Τσοχατζόπουλο στο εδώλιο θα βρεθούν σήμερα και άλλοι 18 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων η νυν σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη, η πρώην σύζυγός του Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου και ο πρώην στενός συνεργάτης του Γιάννης Σμπώκος.
9. Το όνομα του Τζόρτζιο Ναπολιτάνο ακούστηκε 738 φορές στο ιταλικό Κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια της χθεσινής έκτης ψηφοφορίας όπου οι Βουλευτές κατέληξαν στον 87χρονο πολιτικό, ο οποίος επανεξελέγη στην προεδρία της Ιταλικής Δημοκρατίας. 10. Σημαντική εκτός έδρας νίκη πέτυχε χθες ο ΑΠΟΕΛ με 1-0 επί της ΑΕΚ, ξεφεύγοντας με 8 βαθμούς από τη δεύτερη Ανόρθωση, στα παιχνίδια της 3ης φάσης των Play-off του παγκυπρίου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Ιδιαίτερης βαθμολογικής σημασίας ήταν και στον Γ΄ όμιλο η νίκη για την Αλκή, που επικράτησε της Νέας Σαλαμίνας με  3-1, ενώ ο Ολυμπιακός ανέβηκε στους 28 βαθμούς στον ίδιο όμιλο κερδίζοντας το παιχνίδι με τον Εθνικό τον οποίο κατέβαλε με 4-2.
(ΚΥΠΕ/ΘΚΕ/ΓΒΑ)