22/4/13

Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β΄ 22/04/2013

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος είχε σήμερα συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β΄. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών.


Σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνάντησης ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε πως η συνάντηση υπήρξε παραγωγική και εποικοδομητική. Ερωτηθείς για το περιεχόμενο της συνάντησης, δήλωσε: «Εκκλησία και κόσμος είναι μαζί και δεν μπορούν να διαχωριστούν. Η Κυβέρνηση έχει εξαγγείλει ένα σωρό μέτρα. Η Εκκλησία έχει ενδιαφέρον γιατί διαθέτει περιουσία την οποία ο Μακαριότατος φροντίζει έτσι ώστε να μπορεί να προσφέρει στο ποίμνιο του. Ως κράτος θα είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες ούτως ώστε να επιλύσουμε προβλήματα δεκαετιών με τρόπο άμεσο γιατί η δύσκολη περίοδος που διανύουμε δεν επιτρέπει καθυστερήσεις και δυσκολίες. Θα βοηθήσουμε την Εκκλησία γιατί βοηθώντας την Εκκλησία βοηθούμε τον κυπριακό λαό».

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ανέφερε πως υπήρχαν κάποια θέματα της αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών των οποίων η επίλυση καθυστερούσε για πολλά χρόνια και που η Εκκλησία επιθυμούσε να συζητήσει με τον Υπουργό. Ο Μακαριότατος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Χάσικο για την άμεση ανταπόκριση σε αυτά τα ζητήματα, δήλωσε πως η Εκκλησία είναι στη διάθεση της Κυβέρνησης τονίζοντας πως την θεωρεί δική της Κυβέρνηση. Θα υπάρξει συνεργασία Κυβέρνησης και Εκκλησίας με στόχο να επιλυθούν όλες οι εκκρεμότητες που υπάρχουν για δεκαετίες για το καλό του τόπου, δήλωσε.