25/2/13

Για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ - Επίσημη τελετή εγκατάστασης του Προέδρου της Δημοκρατίας στις 28.2.2013

Οι εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που επιθυμούν να καλύψουν την τελετή εγκατάστασης του νέου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, στη Βουλή των Αντιπροσώπων το απόγευμα της Πέμπτης 28.2.13 σε ώρα που θα ανακοινωθεί, πληροφορούνται τα ακόλουθα:

· Όλοι οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ θα πρέπει να φέρουν απαραιτήτως τη δημοσιογραφική τους ταυτότητα (με φωτογραφία) μαζί με την ειδική κάρτα διαπίστευσης που έχει εκδοθεί από το ΓΤΠ για την τελετή εγκατάστασης, ούτως ώστε να έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε συγκεκριμένους χώρους εντός και εκτός του κτηρίου της Βουλής των Αντιπροσώπων.
· Οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ μπορούν να παραλαμβάνουν την κάρτα διαπίστευσής τους από την Κεντρική Υπηρεσία Ειδήσεων του ΓΤΠ (1ος όροφος, δωμάτιο 106, τηλ. 22801196, 22801197) από τη Δευτέρα 25.2.13 μέχρι την Τετάρτη 27.2.13, μεταξύ των ωρών 08:30 - 20:30, παρουσιάζοντας τη δημοσιογραφική τους ταυτότητα.
· Να σημειωθεί ότι στη Βουλή των Αντιπροσώπων (οδός Νεχρού) δεν θα υπάρχει διαθέσιμος χώρος στάθμευσης για κανέναν, και ότι ο δρόμος μπροστά από το κτήριο θα είναι κλειστός για την κυκλοφορία.
· Στον εξωτερικό χώρο της κύριας εισόδου του κτηρίου έχει οριοθετηθεί ειδικός χώρος με σήμανση για χρήση μόνο από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, οι οποίοι παρακαλούνται όπως βρίσκονται στο χώρο τουλάχιστον μισή ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης.
· Επίσημος φωτογράφος ολόκληρης της εκδήλωσης είναι το Φωτογραφικό Τμήμα του ΓΤΠ (http://www.moi.gov.cy/pio/ - email: cavraamides@pio.moi.gov.cy ή sioannides@pio.moi.gov.cy - τηλ.:22801226, 22801233) και επίσημος κινηματογραφιστής το ΡΙΚ (email: grigoris.maliotis@cybc.com.cy - τηλ.: 22862381), στους οποίους τα ΜΜΕ μπορούν να απευθύνονται για υλικό. Σημειώνεται πως το ΡΙΚ θα καλύψει την τελετή με ζωντανή μετάδοση.
· Όλα τα ΜΜΕ μπορούν να καλύψουν μόνο την άφιξη και την αναχώρηση των επισήμων από το κτήριο της Βουλής των Αντιπροσώπων, στην είσοδο του κτηρίου, λόγω έλλειψης χώρου στην Αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής.
· Οι φωτογράφοι, με τη συνοδεία Λειτουργού του ΓΤΠ, μπορούν να πάρουν φωτογραφικά στιγμιότυπα από την Αίθουσα της Ολομέλειας για πέντε λεπτά, λίγο πριν την έναρξη της επίσημης τελετής.
· Τα υπόλοιπα ΜΜΕ θα οδηγηθούν στο εσωτερικό του κτηρίου σε δύο αίθουσες κατάλληλα εξοπλισμένες (ζωντανή μετάδοση, διερμηνεία αγγλικά και τουρκικά, WiFi, αριθμός ηλεκτρονικών υπολογιστών, κλπ).