7/2/13

Συνάντηση Πρέσβη Κυπριακής Δημοκρατίας με τον νέο Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας 07/02/2013

Ο διαπιστευμένος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ένωση Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN: Association of South East Asian Nations) κ. Νίκος Παναγή είχε χθες συνάντηση με τον νέο Γενικό Γραμματέα της Ένωσης κ. Le Luong Minh.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Παναγή μετέφερε τα συγχαρητήρια της κυπριακής πλευράς προς τον κ. Minh για τον διορισμό του στη θέση του Γενικού Γραμματέα από την 1η Ιανουαρίου 2013 και διαβεβαίωσε για τη βούληση της Κύπρου, στο πλαίσιο και της θεσμικής συνεργασίας ΕΕ-ASEAN, για ενδυνάμωση της συνεργασίας με την ASEAN, ιδιαίτερα στον ναυτιλιακό τομέα.

Επιπλέον, ο κ. Παναγή ενημέρωσε για την κατάσταση στο Κυπριακό και τις τελευταίες εξελίξεις επί ενεργειακών θεμάτων.

Με τη σειρά του ο κ. Minh εξέφρασε την ελπίδα για επίτευξη μιας συνολικής λύσης στο Κυπριακό, βασιζόμενης στα σχετικά Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, προς όφελος της ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή. Τόνισε δε το γεγονός πως η ASEAN παραμένει δεσμευμένη στις πρόνοιες της Σύμβασης των Η.Ε. για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Επιπλέον, ο κ. Minh ενημέρωσε για την πορεία ολοκλήρωσης της ASEAN, μέσω του στόχου δημιουργίας πολιτικής, οικονομικής και πολιτιστικής κοινότητας έως το τέλος του 2015.