5/9/12

Εργασίες για την κατασκευή και βελτίωση της οδού Πιαλέ Πασιά στη Λάρνακα 05/09/2012

ο Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, Τμήμα Δημοσίων Έργων ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου αρχίζουν οι εργασίες για την κατασκευή και βελτίωση της οδού Πιαλέ Πασιά στη Λάρνακα. Το έργο αφορά την αναβάθμιση της οδού Πιαλέ Πασιά που συνδέει την περιοχή των Φοινικούδων και του Κάστρου με την τουριστική περιοχή Μακένζυ καθώς και με τη λεωφόρο Αρτέμιδος που οδηγεί στο Αεροδρόμιο Λάρνακας.
Το έργο, συνολικού μήκους 2 χλμ. περίπου, διαχωρίζεται σε δύο τμήματα. Το πρώτο τμήμα, μήκους 1 χλμ., από το Κάστρο μέχρι το αλιευτικό καταφύγιο, θα έχει πλατειακό χαρακτήρα με οδόστρωμα από γρανιτόλιθο και θα είναι μονοδρομημένο. Στο τμήμα αυτό θα γίνουν επίσης έργα μέσα στη θάλασσα για τη δημιουργία παραλιακού πεζόδρομου πλάτους 5,5 μ.
Το δεύτερο τμήμα, από το αλιευτικό καταφύγιο μέχρι την έξοδο προς την παραλία Μακένζυ, μήκους επίσης 1 χλμ., περιλαμβάνει δύο λωρίδες κυκλοφορίας και την κατασκευή ενός κυκλικού κόμβου στη συμβολή που συνδέει την παραλία Μακένζυ.
Σε ολόκληρο το έργο θα κατασκευαστούν πεζοδρόμια, διαβάσεις πεζών με πρόνοιες για την ασφαλή διακίνηση ατόμων με ειδικές ανάγκες καθώς και ποδηλατόδρομος. Θα τοποθετηθεί επίσης σύγχρονος οδικός φωτισμός και θα γίνει τοπιοτέχνηση και μεταφύτευση των υφιστάμενων φοινικιών. Το έργο επιπρόσθετα περιλαμβάνει αναβάθμιση του συστήματος ομβρίων υδάτων και εργασίες υπογειοποίησης αρχών κοινής ωφέλειας και ηλεκτρονικών τηλεπικοινωνιών.
Η συνολική δαπάνη του έργου είναι €7,8 εκ. περίπου και η διάρκεια κατασκευής του θα είναι 18 μήνες. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά το μεγαλύτερο μέρος του, την Κυπριακή Δημοκρατία και τον Δήμο Λάρνακας. Αναθέτουσα Αρχή είναι ο Δήμος Λάρνακας και το Ρυθμιστικό Σχέδιο ετοιμάστηκε από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως. Ανάδοχος Συμβολαίου είναι η εργοληπτική εταιρεία «Νέμεσις» ενώ την επίβλεψη του έργου ανέλαβε το Τμήμα Δημοσίων Έργων. Το έργο θα εκτελείται σε φάσεις και θα εφαρμόζονται ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για όσο το δυνατόν ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας του κοινού.