5/9/12

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου 05/09/2012

Η επίθεση που γίνεται σε βάρος του κ. Νίκου Μούδουρου είναι πολιτικά ανήθικη και πρέπει να τερματιστεί.
Ο κ. Μούδουρος είναι επιστήμονας τουρκολόγος και είναι επικεφαλής του Γραφείου Τουρκικών Μελετών που έχει συστήσει το Προεδρικό με στόχο την επιστημονική και ενδελεχή μελέτη της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Αυτή η απόφαση κάλυψε ένα σημαντικό κενό που διαχρονικά είχε το κυπριακό κράτος.

Δυστυχώς, η δημιουργία και η συνολική δραστηριότητα του Γραφείου αντί να χαιρετιστεί, καταβάλλεται προσπάθεια από ορισμένους να δαιμονοποιηθεί στα μάτια του κόσμου. Είναι δε πολιτικά ανήθικο να βάλλεται ο υπεύθυνος του Γραφείου κ. Μούδουρος απλώς και μόνο επειδή είναι συγγενής του Προέδρου και ενώ ο ίδιος διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη σημαντική εργασία που παράγεται από αυτό.
Το Γραφείο Τουρκικών Μελετών έχει ετοιμάσει πάρα πολλές επιστημονικές μελέτες οι οποίες έχουν δοθεί στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου ως βοηθήματα για την παραγωγή πολιτικής. Επιπρόσθετα, ο κ. Μούδουρος έχει συγγράψει ένα βιβλίο για τη σύγχρονη Τουρκία, το οποίο πανελλήνια έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές για το περιεχόμενό του.