5/9/12

Συμμετοχή της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων σε Συνέδριο για την πολιτική απασχόλησης που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή 05/09/2012

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Σωτηρούλα Χαραλάμπους θα εκπροσωπήσει την Κυπριακή Προεδρία στις εργασίες του Συνεδρίου με θέμα «Δουλειές για την Ευρώπη: Συνέδριο για την Πολιτική Απασχόλησης», που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα πραγματοποιηθεί στις 6 – 7 Σεπτεμβρίου 2012, στις Βρυξέλλες.

Η απασχόληση στην Ευρώπη και πρωτίστως η νεανική απασχόληση αποτελεί θέμα ύψιστης σημασίας για την Κυπριακή Προεδρία και μία από τις τρεις κύριες προτεραιότητές της στον τομέα της απασχόλησης και της κοινωνικής πολιτικής.
Η κα Υπουργός θα προβεί στις καταληκτικές παρατηρήσεις κατά τη λήξη των εργασιών του Συνεδρίου, του οποίου υπόβαθρο αποτελεί το πρόσφατο Πακέτο Απασχόλησης που πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς και τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου 2012.
Το Συνέδριο θα εδράζεται σε πέντε κύριους τομείς που αφορούν στην οικοδόμηση μιας δυναμικής ευρωπαϊκής αγοράς, στην επίδραση της κρίσης στην απασχόληση, στους τομείς της οικονομίας που παρουσιάζουν υψηλές δυνατότητες δημιουργίας θέσεων εργασίας, στην απασχόληση καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής και στην πλήρη απασχόληση.
Στο Συνέδριο θα απευθύνουν χαιρετισμούς, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Herman Van Rompuy, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jose Manual Barroso, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz και ο Γενικός Διευθυντής της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας κ. Guy Ryder. Ομιλίες θα απευθύνουν ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας & Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) Angel Gurria και ο βραβευμένος με Νόμπελ Οικονομίας το 2010, ακαδημαϊκός Χριστόφορος Πισσαρίδης.