5/9/12

Ο Πρόεδρος της Βουλής συναντήθηκε με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου της Ελλάδας 05/09/2012


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα το πρωί τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου της Ελλάδας κ. Κωνσταντίνο Μουσουρούλη ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο. Τον κ. Μουσουρούλη συνόδευαν ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Ευθύμιος Φλουρέντζου, ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Λευκωσία κ. Βασίλης Παπαϊωάννου και υψηλόβαθμοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της Βουλής, αναφερόμενος στο κυπριακό πρόβλημα, σημείωσε τη στασιμότητα η οποία παρατηρείται στις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης λόγω της άκαμπτης και προκλητικής στάσης της Τουρκίας. Υπογράμμισε, εξάλλου, ότι το Κυπριακό είναι πρόβλημα παραβίασης του διεθνούς δικαίου από την Τουρκία η οποία αρνείται να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου στην Οικονομική Αποκλειστική Ζώνη της Δημοκρατίας. Ο Έλληνας Υπουργός επανέλαβε τη σταθερή στήριξη της Ελλάδας στο στόχο του τερματισμού της κατοχής και της εξεύρεσης δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού.
Οι κ.κ. Ομήρου και Μουσουρούλης σκιαγράφησαν επίσης την κατάσταση στην κυπριακή και ελληνική οικονομία, εκτιμώντας ότι η έξοδος από την κρίση προαπαιτεί αναπτυξιακά μέτρα, ενώ τόνισαν τη συμβολή της ναυτιλίας στην ενίσχυση της οικονομίας. Ο κ. Μουσουρούλης ενημέρωσε, εξάλλου, τον Πρόεδρο της Βουλής για τους στόχους του Υπουργείου του που αφορούν στην περαιτέρω τόνωση της ναυτιλιακής δραστηριότητας ώστε να αξιοποιηθεί, όπως ανέφερε, αυτό το μεγάλο εθνικό κεφάλαιο.
Οι κ.κ. Ομήρου και Μουσουρούλης ευχήθηκαν, τέλος, Κύπρος και Ελλάδα να εξέλθουν σύντομα και επιτυχώς από την οικονομική κρίση, επαναβεβαιώνοντας παράλληλα τη διαχρονική αλληλεγγύη και συμπαράταξη των δύο χωρών σε όλα τα σημαντικά θέματα που τις απασχολούν.