20/8/12

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου 20/08/2012

Για την ανακοίνωση των Οικολόγων

Η ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων περί Πατακού και χούντας ξεπερνά κάθε όριο χυδαιότητας. Είναι εύκολο για τον καθένα να χρησιμοποιεί γλώσσα του δρόμου, όπως έκανε το Κίνημα Οικολόγων, αλλά η Κυβέρνηση σεβόμενη τους πολίτες δεν θα ακολουθήσει σʼ αυτό τον κατήφορο. Καταγγέλλουμε στην κοινωνία την υβριστική ανακοίνωση που προσβάλλει τα δημοκρατικά αισθήματα του λαού μας.

Για την κινέζικη επένδυση
Δεν είναι η Κυβέρνηση που άρχισε το θέμα με την κινέζικη επένδυση στο παλαιό αεροδρόμιο της Λάρνακας ούτε και είναι αυτή που συνήψε τη συμφωνία. Η συμφωνία είναι ιδιωτικής φύσης. Εταιρεία με εταιρεία. Άρα, δεν μπορεί να κατηγορείται η Κυβέρνηση ότι πανηγύριζε για «επένδυση φούσκα». Άλλοι πανηγύριζαν και έκαναν δηλώσεις, όχι η Κυβέρνηση.

Όταν στη συνέχεια κόμματα και άλλα οργανωμένα σύνολα κάλεσαν την Κυβέρνηση να βοηθήσει για ολοκλήρωση της συμφωνίας, αυτή ανταποκρίθηκε θετικά. Είναι απόφαση της Κυβέρνησης να βοηθήσει για να γίνει η επένδυση, αλλά πάντοτε μέσα στο πλαίσιο του νόμου και των κανονισμών. Αυτοί που μιλούν για δήθεν σκάνδαλο, ας υποδείξουν πού υπάρχει σκάνδαλο στη διαδικασία η οποία μέχρι σήμερα έχει ακολουθηθεί. Δεν θα μπορέσουν να το κάνουν, διότι όλα γίνονται με διαφάνεια και στα πλαίσια της νομιμότητας, με τη συμμετοχή των αρμόδιων Υπουργείων και Υπηρεσιών του κράτους, περιλαμβανομένης της Νομικής Υπηρεσίας.