23/12/12

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου 23/12/2012

Ο κ. Νίκος Αναστασιάδης άλλαξε για τη χαλαρή ομοσπονδία, άλλαξε για τις διευρυμένες συνομιλίες, άλλαξε για τις εγγυήσεις της Τουρκίας, άλλαξε για τις ιδιωτικοποιήσεις, άλλαξε για όλα…μέχρι τις εκλογές, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.

Σε δηλώσεις του το απόγευμα στους δημοσιογράφους, ο κ. Στεφάνου είπε: «Ο ΔΗΣΥ συνεχίζει την ίδια πολιτική που εφάρμοζε το 2004. Τότε κατάγγελλε τον Τάσσο Παπαδόπουλο στους ξένους, σήμερα ασμένως υιοθετούν τις αυθαίρετες και ανυπόστατες αναφορές τεχνοκράτη του Eurogroup ο οποίος κατηγορεί την Κύπρο ότι τάχα καθυστέρησε στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα.

Αυτοί οι ισχυρισμοί, όμως, δεν αντέχουν σε καμία σοβαρή κριτική. Πώς μπορεί να έχει καθυστερήσει η Κύπρος, όταν οι Ευρωπαίοι περιμένουν ακόμα το πόρισμα της Pimco για να καταλήξουν στο συνολικό ύψος του δανείου; Αυτό το θέμα είναι ανοικτό και ενόσω είναι ανοικτό το Μνημόνιο δεν μπορεί να ολοκληρωθεί.

Εκτός, βέβαια, και αν ορισμένοι στην Ευρώπη θέλουν η Κύπρος να συμφωνήσει σε όλα όσα προσπαθούν να επιβάλουν ορισμένοι χωρίς να ξέρουμε ποιο είναι το ύψος του δανείου και ποιοι πιθανόν να είναι οι επιπρόσθετοι όροι.

Αυτή είναι και η προσέγγιση του ΔΗΣΥ. Άρον άρον υπογραφή του Μνημονίου χωρίς να γνωρίζουμε το πλήρες περιεχόμενό του. Έτσι κι αλλιώς ο ΔΗΣΥ νιώθει άνετα με αυτά που περιλαμβάνει το Μνημόνιο, διότι πάγιες του θέσεις τις επιβάλλει η Τρόικα. Γι’ αυτό ο ΔΗΣΥ και ο κ. Αναστασιάδης εκβίαζαν και πίεζαν τον Πρόεδρο να μην διαπραγματευτεί και να υποχρεωθεί να υπογράψει - συνειδητά οδηγώντας την οικονομία στην καταστροφή. Αυτό θα γινόταν αν ο κ. Αναστασιάδης προλάβαινε να δημοσιοποιήσει απόρρητες αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ο Θεός να βάλει το χέρι του από τέτοιες ανεύθυνες συμπεριφορές πολιτικών που διεκδικούν την Προεδρία.

Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της Κύπρου έστω κι αν ο κ. Αναστασιάδης και ο ΔΗΣΥ συνεχίζουν να υποσκάπτουν αυτή την προσπάθεια.

Ενώ ο ΔΗΣΥ σπεύδει να υιοθετήσει τα περί καθυστέρησης που ισχυρίζεται ο κ. Βίζερ, ούτε νύξη δεν κάνει για το δεύτερο μέρος της δήλωσής του. Ο κ. Βίζερ είπε: «Το θέμα της βιωσιμότητας θα μπορούσε να λυθεί εν μέρει με εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και πάλι η Κυπριακή Κυβέρνηση δεν συμφωνούσε». Η Κυβέρνηση ασφαλώς και δεν συμφωνεί, αλλά έδωσε και θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη για να μην ιδιωτικοποιηθούν οι κερδοφόροι ημικρατικοί οργανισμοί και τέτοιοι εκβιασμοί να λείπουν.

Ο ΔΗΣΥ όμως; Ο ΔΗΣΥ, όπως ομολόγησε με σημερινές του δηλώσεις ο κ. Αναστασιάδης, ήταν υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων, τώρα, όμως, δήθεν άλλαξε και υποστηρίζει μόνο τη μετοχοποίηση. Υποστηρίζει, δηλαδή, το άνοιγμα του δρόμου στις ιδιωτικοποιήσεις.

Η ευκαιριακή μετάλλαξη του κ. Αναστασιάδη ελέω εκλογικών σκοπιμοτήτων συνεχίζεται. Ας το έχουν υπόψην τους οι ΔΗΚΟϊκοί, τους οποίους ολημερίς και ολονυκτίς προσπαθεί να πείσει ο κ. Αναστασιάδης ότι άλλαξε. Άλλαξε για τη χαλαρή ομοσπονδία, άλλαξε για τις διευρυμένες συνομιλίες, άλλαξε για τις εγγυήσεις της Τουρκίας, άλλαξε για τις ιδιωτικοποιήσεις, άλλαξε για όλα. Μέχρι τις εκλογές…

Το Συμβούλιο της ΕΕ, αλλά και ηγέτες κρατών μελών της Ένωσης αναφέρονται στους κερδοσκόπους που εκμεταλλεύονται την κρίση για να θησαυρίζουν σε βάρος των χωρών. Σ’ αυτούς ακριβώς τους κερδοσκόπους αναφέρεται και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Σ’ αυτούς ακριβώς που κλέβουν τον εθνικό πλούτο των χωρών και παίζουν επικίνδυνα παιγνίδια σε βάρος της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Ο κ. Αναστασιάδης δεν ενοχλείται από τους κερδοσκόπους κλεφταράδες, ενοχλείται όμως από τις αναφορές του Προέδρου.

Ο ΔΗΣΥ συνεχίζει να αποκρύπτει τα εγκληματικά λάθη των διοικήσεων τραπεζών και του τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας που υποχρέωσαν την Κύπρο να προσφύγει στον Μηχανισμό Σταθερότητας και έφεραν την Τρόικα στην Κύπρο. Όλοι διεθνώς αναφέρονται στις ευθύνες των τραπεζών, ο ΔΗΣΥ το βιολί του. Για όλα φταίει η Κυβέρνηση.

Ο ΔΗΣΥ συνεχίζει να καλύπτει την Τρόικα για τα μέτρα που επέβαλε και στα οποία ο ΔΗΣΥ επέμενε να προσθέσει και άλλα. Η Τρόικα ζητούσε αποκοπές 150 εκατομμυρίων ευρώ στις κοινωνικές παροχές, ο ΔΗΣΥ ζητούσε 190 εκατομμύρια ευρώ. Η Τρόικα ήθελε μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων και ο ΔΗΣΥ τους πρότεινε την ιδέα για αύξηση των ωρών στην εκπαίδευση και αύξηση των μαθητών κατά τάξη που οδηγεί στην απόλυση των συμβασιούχων εκπαιδευτικών.

Ακόμα και η Τρόικα βγάζει το καπέλο στο νεοφιλελευθερισμό του ΔΗΣΥ!».

Κληθείς να σχολιάσει ότι σε ανάλογες δηλώσεις με αυτές του κ. Αναστασιάδη προέβη και το ΔΗΚΟ για το θέμα των δηλώσεων Βίζερ, ο κ. Στεφάνου είπε: «Το ΔΗΚΟ τελευταίως πάει πακέτο με το ΔΗΣΥ, πλήρης εναρμόνιση για την προεκλογική τους εκστρατεία. Ξέχασαν τι έλεγαν μέχρι και πρόσφατα για τον κ. Αναστασιάδη και τις πολιτικές που ακολουθεί ο ΔΗΣΥ».