7/11/12

Δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας στο περιθώριο του συνεδρίου της Ολομέλειας του DEFNET 07/11/2012

Στο περιθώριο του συνεδρίου της Ολομέλειας των Περιβαλλοντικών Τμημάτων των Υπουργείων Άμυνας της ΕΕ - Defence Environmental Network (DEFNET), ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους:


«Στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας συνέρχονται σήμερα στη Λάρνακα εκπρόσωποι των Περιβαλλοντικών Τμημάτων των Υπουργείων Άμυνας των κρατών μελών της ΕΕ. Οι ένοπλες δυνάμεις μας, εκτός από την κορυφαία τους αποστολή που είναι η προστασία και η υπεράσπιση της πατρίδας, είναι ένα αναπόσπαστο και ζωντανό κομμάτι του λαού μας, έχουν ευαισθησίες στα θέματα περιβάλλοντος και έτσι τα Υπουργεία Άμυνας διαθέτουν περιβαλλοντική πολιτική. Στη σύνοδο συμμετέχουν, εκτός από τα κράτη μέλη, και παρατηρητές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις ΗΠΑ».


Αναφερόμενος στο στρατόπεδο «Αντιστράτηγου Στυλιανού Καλμπουρτζή» στον Δελίκηπο και στην περιβαλλοντική πολιτική που εφαρμόζει το Υπουργείο Άμυνας και η Εθνική Φρουρά, ο κ. Ηλιάδης είπε: «Είναι τιμητικό ότι η Κύπρος έχει δημιουργήσει το πρώτο πράσινο στρατόπεδο σε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό χώρο, σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τις πιστοποιήσεις της ΕΕ. Είναι κάτι το οποίο έχει επαινεθεί από όλους τους εταίρους μας και τιμά την Εθνική Φρουρά της Κυπριακής Δημοκρατίας».


Η συνάντηση της Ολομέλειας άρχισε σήμερα το πρωί και θα ολοκληρωθεί αύριο το απόγευμα. Βασικός στόχος της είναι η ανταλλαγή απόψεων, πληροφοριών και εμπειριών σε περιβαλλοντικά θέματα που σχετίζονται με τις ένοπλες δυνάμεις και την άμυνα, καθώς και ο συντονισμός, η συνεργασία και η ανάπτυξη κοινών πολιτικών για διάφορα θέματα που προκύπτουν σε σχέση με τις στρατιωτικές δραστηριότητες και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.