16/10/12

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον νέο Πρέσβη της Κίνας 16/10/2012

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης συναντήθηκε σήμερα με τον νέο Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Κύπρο κ. Liu Xinsheng.


Κατά τη συνάντηση ο κ. Υπουργός συνεχάρη τον κ. Xinsheng για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο του.

Ο κ. Πρέσβης ανέφερε ότι η Κίνα υποστηρίζει σταθερά ότι η κυριαρχία, ανεξαρτησία και η εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας πρέπει να γίνουν σεβαστές, καθώς επίσης και την πλήρη εφαρμογή των περί Κύπρου ψηφισμάτων του Συμβούλιου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.


Στη συνέχεια ο Υπουργός Άμυνας ενημέρωσε τον Πρέσβη της Κίνας για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς και για την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ ενώ αντάλλαξαν, επίσης, απόψεις για την κατάσταση και τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.


Ο Πρέσβης της Κίνας εξέφρασε τα συγχαρητήρια του για την επιτυχή πορεία της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία.


Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκαν οι εξαίρετες σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Κίνας και εκφράστηκε η κοινή βούληση για την περαιτέρω ανάπτυξή τους σε όλους τους τομείς.