28/9/12

Υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Ινδίας 28/09/2012


Μετά τη λήξη των εργασιών της 7ης Συνόδου της Μικτής Κυπρο-Ινδικής Επιτροπής, που συστάθηκε με βάση την Οικονομική Συμφωνία, υπογράφηκε σήμερα, στη Λευκωσία, Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ της Κύπρου και της Ινδίας.
Το Πρωτόκολλο αποσκοπεί, μεταξύ άλλων, στην περαιτέρω σύσφιξη των υφιστάμενων δεσμών φιλίας μεταξύ των δύο χωρών και στην περαιτέρω ενίσχυση και ανάπτυξη της υφιστάμενης συνεργασίας στους τομείς του εμπορίου, της βιομηχανίας, της οικονομίας, του τουρισμού, των επενδύσεων, της ενέργειας, των μεταφορών, της υγείας και του πολιτισμού.

Το Πρωτόκολλο υπέγραψαν από μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Γενικός Διευθυντής του Γραφείου Προγραμματισμού κ. Γιώργος Γεωργίου, ο οποίος ηγήθηκε της κυπριακής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες
, και από μέρους της Κυβέρνησης της Ινδίας ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εμπορίου και Βιομηχανίας (Διεύθυνση Ευρώπης) κ. Sumanta Chaudhuri, ο οποίος ηγήθηκε της ινδικής αντιπροσωπείας.

Μιλώντας μετά την υπογραφή του Πρωτοκόλλου ο κ.
Γεωργίου αναφέρθηκε στους δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο χωρών και επανέλαβε την επιθυμία της Κυπριακής Κυβέρνησης για ενίσχυση των υφιστάμενων φιλικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Ινδίας. Επίσης εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον της Κύπρου να αναπτύξει στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τις οικονομικές, εμπορικές, βιομηχανικές και άλλες σχέσεις της με την Ινδία.

Απαντώντας ο κ.
Chaudhuri αναφέρθηκε στη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Πρωτόκολλο θα συμβάλει στην περαιτέρω σύσφιξη των οικονομικών και άλλων δεσμών μεταξύ των δύο χωρών.