28/9/12

Ο Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με εκπροσώπους του Κοινοτικού Συμβουλίου Πωμού 28/09/2012

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε σήμερα συνάντηση, στο γραφείο του, με τον Πρόεδρο κ. Βαγγέλη Στυλιανού και μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Πωμού, στην παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, η κατασκευή διευκολύνσεων στον χώρο του αλιευτικού καταφυγίου της περιοχής για εξυπηρέτηση των ψαράδων. Ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι από εξοικονομήσεις που αναμένεται να υπάρξουν στον προϋπολογισμό του Τμήματος Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών σε σχετικό κονδύλι για το έτος 2012 που αφορά τα αλιευτικά καταφύγια, θα δοθεί ένα ποσό προς το Κοινοτικό Συμβούλιο περί τα τέλη του χρόνου, για να προχωρήσει σε κατασκευή αποχωρητηρίων.

Οι εκπρόσωποι της κοινότητας έθεσαν επίσης αίτημα για δημιουργία πλατείας, γραμμικού πάρκου και σχετικών βελτιωτικών έργων πλησίον του χώρου που βρίσκεται το Πολιτιστικό Κέντρο της κοινότητας, το οποίο εφάπτεται του ποταμού. Ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι προτού ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση για τη διαμόρφωση του χώρου, θα πρέπει να προηγηθεί υδρολογική μελέτη για να διασφαλίζεται ότι δεν θα υπάρξει επέμβαση στην κοίτη του ποταμού.