28/9/12

Συνάντηση της Υπουργού Εσωτερικών με την Εκτελεστική Επιτροπή των Εκκλησιών για τους Μετανάστες στην Ευρώπη 28/09/2012

Η Υπουργός Εσωτερικών κα Ελένη Μαύρου είχε σήμερα συνάντηση με την Εκτελεστική Επιτροπή των Εκκλησιών για τους Μετανάστες στην Ευρώπη.

Στη συνάντηση η κα Υπουργός αναφέρθηκε στα θέματα μετανάστευσης και ασύλου και ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής ότι η Κυπριακή Προεδρία θα ασχοληθεί ιδιαίτερα με την προώθηση της συζήτησης για τα νομοθετήματα που αφορούν τη νόμιμη μετανάστευση, την ένταξη των μεταναστών, την εξωτερική διάσταση της μετανάστευσης και του ασύλου, και τόνισε ότι «στον τομέα του ασύλου, βασική προτεραιότητα παραμένει η ολοκλήρωση του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου μέχρι το τέλος του 2012, με βάση το Πρόγραμμα της Στοκχόλμης». Η κα Μαύρου αναφέρθηκε και στις μελλοντικές συζητήσεις για θέματα αλληλεγγύης εντός της ΕΕ και των στοιχείων επιμερισμού ευθύνης, όπως για παράδειγμα προγράμματα μετεγκατάστασης.

Πρόσθεσε ότι ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στον αγώνα κατά της Εμπορίας Προσώπων, που εξακολουθεί να αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τα κράτη μέλη και ανέφερε ότι «η Κυπριακή Προεδρία θα προωθήσει Συμπεράσματα του Συμβουλίου σχετικά με τη νέα στρατηγική της ΕΕ για την εξάλειψη της Εμπορίας Ανθρώπων».