20/9/12

Επίσκεψη της Υπουργού Διεθνών Σχέσεων και Συνεργασίας της Νοτίου Αφρικής στην Κύπρο 20/09/2012

Η Υπουργός Διεθνών Σχέσεων και Συνεργασίας της Νοτίου Αφρικής κα Maite Nkoana-Mashabane πραγματοποιεί αύριο μονοήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, μετά από πρόσκληση της Υπουργού Εξωτερικών δρος Ερατούς Κοζάκου-Μαρκουλλή.


Κατά την επίσκεψή της, η κα Nkoana-Mashabane θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Κύπρια ομόλογό της και ακολούθως θα διεξαχθούν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Στο επίκεντρο των συνομιλιών θα βρεθούν οι εξαίρετες διμερείς σχέσεις, το Κυπριακό και οι σχέσεις μεταξύ της ΕΕ και της Νοτίου Αφρικής. Στην ημερήσια διάταξη θα βρίσκονται επίσης οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική, η οικονομική κρίση στην Ευρωζώνη, καθώς και πολυμερή θέματα.

Μετά την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων οι δύο Υπουργοί θα υπογράψουν Μνημόνιο Συναντίληψης για την Εγκαθίδρυση Μηχανισμού Πολιτικών Διαβουλεύσεων μεταξύ των δύο Υπουργείων Εξωτερικών και ακολούθως θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου. Στη συνέχεια, η δρ Μαρκουλλή θα παραθέσει γεύμα εργασίας προς τιμήν της Νοτιοαφρικανής ομολόγου της.

Στο πλαίσιο των επαφών της στην Κύπρο, η κα Nkoana-Mashabane θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια.

Η Υπουργός Διεθνών Σχέσεων και Συνεργασίας της Νοτίου Αφρικής θα αναχωρήσει από την Κύπρο το απόγευμα της ίδιας μέρας.