12/9/12

Η Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας και τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης 12/09/2012

Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή είχε σήμερα συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αντώνη Σαμαρά, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί από χθες στην Αθήνα, μετά από πρόσκληση του ομολόγου της κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου.


Στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Έλληνα Πρωθυπουργό βρέθηκαν το Κυπριακό , η συνεργασία των δύο χωρών σε διμερή θέματα, η ενεργειακή πολιτική, η ανασκόπηση των εξελίξεων στη Νότια Γειτονία, ιδιαίτερα στη Συρία, καθώς και τα επόμενα βήματα της Κυπριακής Προεδρίας σε ζητήματα όπως η διεύρυνση κ.ά.


Η Υπουργός Εξωτερικών είχε, επίσης, συνάντηση με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ κ. Αλέξη Τσίπρα .


Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν το Κυπριακό, οι εξελίξεις στη Νότια Γειτονία, ιδιαίτερα στη Συρία, τα επόμενα βήματα της Κυπριακής Προεδρίας, καθώς και θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος.