12/9/12

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα της Ένωσης για τη Μεσόγειο στην Κύπρο 12/09/2012

Ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης για τη Μεσόγειο (ΈγΜ) κ. Fathallah Sijilmassi πραγματοποιεί από αύριο διήμερη επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο, κατόπιν πρόσκλησης της Υπουργού Εξωτερικών δρος Ερατούς Κοζάκου-Μαρκουλλή.

Ο κ. Sijilmassi θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Υπουργό Εξωτερικών και ακολούθως θα διεξαχθούν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών της Κύπρου και της ΈγΜ. Στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων θα βρεθούν οι σχέσεις της Κύπρου με την ΈγΜ, οι δραστηριότητες και τα προγράμματα της ΈγΜ, το νέο Σχέδιο Δράσης της Γραμματείας της ΈγΜ για το 2013, καθώς και η συνεργασία Κύπρου – ΈγΜ στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Μετά την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων, η δρ Μαρκουλλή και ο κ. Sijilmassi θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου και θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας, το οποίο θα παραθέσει η Υπουργός Εξωτερικών προς τιμήν του Γενικού Γραμματέα της Ένωσης για τη Μεσόγειο.

Στο πλαίσιο των επαφών του, ο κ. Sijilmassi θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου και θα έχει ξεχωριστές συναντήσεις με την Υπουργό Εσωτερικών κα Ελένη Μαύρου και με υπηρεσιακούς παράγοντες του Γραφείου Προγραμματισμού. Το πρόγραμμα του Γενικού Γραμματέα περιλαμβάνει επίσης επίσκεψη και ξενάγηση στο Τέμενος Χαλά Σουλτάν, στη Λάρνακα.

Ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης για τη Μεσόγειο θα αναχωρήσει από την Κύπρο το Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου.