12/9/12

Η Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων 11/09/2012

Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην Αθήνα, ύστερα από πρόσκληση του ομολόγου της κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων κ. Ιωάννη Τραγάκη.



Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, που έγινε σε εγκάρδιο κλίμα, η δρ Μαρκουλλή και ο κ. Τραγάκης συνομίλησαν για όλες τις πτυχές του Κυπριακού, αλλά και για θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος, που αφορούν στην κυπριακή προεδρία της ΕΕ, στις σχέσεις των δύο χωρών και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Η δρ Μαρκουλλή ενημέρωσε τον κ. Τραγάκη για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, τονίζοντας την αδιάλλακτη και αρνητική στάση του κ. Έρογλου και της Τουρκίας. Υπογράμμισε ότι η συνεργασία με την Ελλάδα είναι στρατηγικής σημασίας για την Κύπρο, εκφράζοντας ευγνωμοσύνη για τη βοήθεια και την αδελφική συμπαράσταση που έχει παράσχει όλα αυτά τα χρόνια της δοκιμασίας.

Από πλευράς του ο κ. Τραγάκης αφού καλωσόρισε την Υπουργό Εξωτερικών στην Ελλάδα, επιβεβαίωσε τις άριστες σχέσεις και την πλήρη ταύτιση απόψεων της Ελληνικής και της Κυπριακής πλευράς στο πλαίσιο θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αναφέρθηκε στο σημαντικό γεγονός της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κύπρο, υπογραμμίζοντας ότι «το τρίμηνο που διανύει, η επιτυχία είναι απόλυτη και αναγνωρισμένη από όλους».

Ο κ. Τραγάκης τόνισε ότι το Κυπριακό παραμένει κορυφαία προτεραιότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, χωρίς την επίλυση του οποίου δεν νοείται ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.