12/9/12

Ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας 11/09/2012

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι σήμερα στις 2.30 μ.μ., το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) έλαβε πληροφορία από το ΚΥΠΡΟΣ ΡΑΔΙΟ ότι στο κρουαζιερόπλοιο «ORIENT QUEEN II» άντρας μέλος του πληρώματος, ηλικίας 45 ετών, Λιβανικής υπηκοότητας και με προϋπάρχοντα ιατρικά προβλήματα υγείας, έπαθε ηλεκτροπληξία. Το κρουαζιερόπλοιο, υπό τη σημαία του Παναμά, εκτελούσε δρομολόγιο Βηρυτού – Ρόδου και έπλεε 33 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά από το Ακρωτήριο του Ακάμα. Αφού εξαντλήθηκαν από τον ιατρό του πλοίου όλα τα περιθώρια ανάνηψης του Λιβάνιου, ο πλοίαρχος του κρουαζιερόπλοιου ζήτησε την άμεση μεταφορά του σε νοσοκομείο της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Το ΚΣΕΔ ανέλαβε την επιχείρηση διακομιδής του ασθενούς αποστέλλοντας ένα ελικόπτερο της Μοίρας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας (ΜΑΕΠ) με συνοδεία έμπειρου νοσηλευτή της Ιατρικής Ομάδας της Πολιτικής Άμυνας Λάρνακας.

Ο Λιβάνιος ασθενής παρελήφθη από το ελικόπτερο χωρίς ενδείξεις ζωτικών σημείων και μεταφέρθηκε αμέσως στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου όπου επί καθήκοντι ιατρός πιστοποίησε τον θάνατό του.

Για το συμβάν ενημερώθηκε το Τμήμα Προξενικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά η Πρεσβεία του Λιβάνου.