15/8/12

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου 14/08/2012

Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, όπως συνηθίζει να κάνει, διαστρεβλώνει την πραγματικότητα. Η Υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με το νόμο περί Δημόσιας Υπηρεσίας, ήταν η αρμόδια Αρχή για να ζητήσει έρευνα και όχι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή το Υπουργικό Συμβούλιο, ανεξαρτήτως αν ο κ. Ιερωνυμίδης ήταν αποσπασμένος στο Προεδρικό. Σημειώνεται ότι το Υπουργικό Συμβούλιο συμφώνησε με την απόφαση της Υπουργού να γίνει έρευνα για πιθανό πειθαρχικό παράπτωμα του Πρέσβη κ. Ιερωνυμίδη.
Ο κ. Νεοφύτου δεν λέει την αλήθεια ισχυριζόμενος ότι ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων δήλωσε πως όλα ήταν νομότυπα στις ενέργειες του κ. Ιερωνυμίδη. Αυτό που δηλώθηκε από μέρους του Υπουργού και της Κυβέρνησης είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό στη διαδικασία για την ολοκλήρωση της συμφωνίας για την κινέζικη επένδυση. Αν υπάρχει κάτι μεμπτό στις ενέργειες του κ. Ιερωνυμίδη, αυτό θα το καταδείξει η έρευνα.
Η έγνοια του κ. Νεοφύτου και του κόμματός του είναι άλλη. Έγνοια τους είναι να σκοτώσουν την επένδυση στο αεροδρόμιο Λάρνακας, όπως σκότωσαν με τη συμπεριφορά τους την επένδυση του Κατάρ στη Λευκωσία. Έγνοια τους είναι να προωθήσουν τη λογική της καμένης γης, για να κατηγορούν την Κυβέρνηση.
Καταγγέλλουμε αυτή τη συμπεριφορά του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και του ΔΗΣΥ που βλάπτει τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του τόπου.