7/8/12

Επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Σερβίας στην Κύπρο 07/08/2012


Ο νέος Υπουργός Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Σερβίας κ. Ivan Mrkić πραγματοποιεί σήμερα επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του κ. Mrkić στο εξωτερικό υπό την ιδιότητά του ως Υπουργός Εξωτερικών της χώρας. Η επίσκεψη του Σέρβου Υπουργού Εξωτερικών αποτελεί συνέχεια σειράς επαφών που εγκαινίασε πρόσφατα η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή κατά την επίσκεψη της στο Βελιγράδι, και οι οποίες επικεντρώνονται στην ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας.
Ο κ. Mrkić θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Κύπρια ομόλογο του και ακολούθως θα διεξαχθούν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, στο επίκεντρο των οποίων θα βρεθεί η ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας και η εξεύρεση τρόπων ώθησης της κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Στην ημερήσια διάταξη θα βρίσκονται επίσης οι εξαίρετες διμερείς σχέσεις, το Κυπριακό και οι εξελίξεις στη Συρία.
Μετά την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων οι δύο Υπουργοί θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου και θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας το οποίο θα παραθέσει η δρ Μαρκουλλή προς τιμήν του Σέρβου ομολόγου της.
Στο πλαίσιο των επαφών του ο Σέρβος Υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια.
Σημειώνεται ότι ο κ. Ivan Mrkić, διπλωμάτης καριέρας, είχε υπηρετήσει ως Πρέσβης της χώρας του στην Κύπρο κατά τη δεκαετία του ‘90.
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Σερβίας θα αναχωρήσει από την Κύπρο το απόγευμα της Τετάρτης.