3/7/12

Ο νέος Πρέσβης της Κύπρου στην Ολλανδία δρ Κυριακός Π. Κούρος επέδωσε τα διαπιστευτήρια του στη Βασίλισσα Βεατρίκη 03/07/2012

Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιουνίου στο Παλάτι Noordeinde στη Χάγη, ο νέος Πρέσβης της Κύπρου στο Βασίλειο της Ολλανδίας δρ Κυριακός Π. Κούρος επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στην Αυτής Εξοχότητα τη Βασίλισσα Βεατρίκη.

Επιδίδοντας τα διαπιστευτήριά του, ο δρ Κούρος διαβίβασε τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας και διαβεβαίωσε ότι θα εργαστεί για την περαιτέρω εμβάθυνση των ήδη πολύ καλών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Σε συνάντηση που ακολούθησε, ο δρ Κούρος προέβη σε σύντομη ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις προοπτικές για εξεύρεση μιας βιώσιμης και λειτουργικής λύσης. Συζητήθηκαν επίσης η οικονομική κρίση στην ΕΕ και η κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο, θέματα ενέργειας και οι προοπτικές μετά την εξεύρεση υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ, η ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κύπρο, οι στόχοι που έχουν τεθεί και οι προκλήσεις που αυτή συνεπάγεται καθώς και άλλα θέματα της διεθνούς επικαιρότητας.
Η Αυτής Εξοχότητα η Βασίλισσα Βεατρίκη ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην Κύπρο εν όψει της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ και στον κ. Πρέσβη κάθε επιτυχία στην άσκηση των καθηκόντων του ως Εκπροσώπου της Προεδρίας στο Βασίλειο της Ολλανδίας. Ευχήθηκε επίσης όπως εξευρεθεί σύντομα λύση στο κυπριακό πρόβλημα.