17/5/12

Η Πρόεδρος της Ελβετίας θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο
 
17/05/2012


Φθάνει αύριο στην Κύπρο για μονοήμερη επίσημη επίσκεψη η Πρόεδρος της Ελβετίας κα Eveline Widmer-Schlumpf. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί Πρόεδρος της Ελβετίας στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Η κα
Widmer-Schlumpf, η οποία θα αφιχθεί στην Κύπρο αύριο το πρωί, θα μεταβεί στις 11πμ στο Προεδρικό Μέγαρο όπου θα τύχει υποδοχής από τον Πρόεδρο Χριστόφια, με τον οποίον θα έχει κατ΄ ιδίαν συνάντηση την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Από κυπριακής πλευράς στις συνομιλίες θα παρακαθίσουν η Υπουργός Εξωτερικών κα Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Βάσος Σιαρλή, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου, ο Υφυπουργός Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα κ. Ανδρέας Μαυρογιάννης, η Πρέσβειρα της Δημοκρατίας στην Ελβετία κα Αθηνά Μαυρονικόλα
και ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Μάριος Ιερωνυμίδης.

Στη συνέχεια
ο Πρόεδρος Χριστόφιας και η Πρόεδρος της Ελβετίας θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου. Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν της Προέδρου Widmer-Schlumpf.

Το απόγευμα η Πρόεδρος της Ελβετίας θα έχει συνάντηση με τον κ. Σιαρλή, στο Υπουργείο Οικονομικών. Αργότερα η κα
Widmer-Schlumpf θα επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο της Χοιροκοιτίας και στη συνέχεια θα αναχωρήσει από την Κύπρο.