8/5/12

Συνάντηση του Προέδρου και Μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων με αντιπροσωπία της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου της Δανίας
08/05/2012
 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Προέδρου κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και Μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων με αντιπροσωπία της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου της Δανίας, με επικεφαλής την κα Lykke Friis. Στην αντιπροσωπία, η οποία επισκέπτεται την Κύπρο εν όψει της επικείμενης Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμμετείχαν οι Βουλευτές, κ. Jens Joel Nielsen, κα Trine Bramsen, κ.κ. Jacob Bjerregaard, Jakob Ellemann-Jensen και Erling Bonnesen, κα Lone Loklindt και κ. Nikolaj Villumsen, ενώ τους συνόδευε η Πρέσβης της Δανίας στην Κύπρο, κα Kirsten Geelan.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν εκτενώς οι προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας και έγινε ειδική αναφορά σε συγκεκριμένες κοινοβουλευτικές συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια αυτά.

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων αντάλλαξαν απόψεις για τις εμπειρίες της Δανικής Προεδρίας και ιδιαίτερα τον ρόλο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Δανικού Κοινοβουλίου. Αντάλλαξαν επίσης εκτιμήσεις σχετικά με τη γενικότερη οικονομική και πολιτική κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.