11/4/12

Ο Υπουργός Γεωργίας επισκέφθηκε υπεραγορές εν όψει των εορτών

 
Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης επισκέφθηκε σήμερα υπεραγορές της επαρχίας Λευκωσίας εν όψει των εορτών του Πάσχα.

Μετά το πέρας της επίσκεψής του
, ο κ. Αλετράρης προέβη σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους ως ακολούθως:

«
Επισκεφθήκαμε τις υπεραγορές για να βεβαιωθούμε ότι όλα βαίνουν ομαλώς. Πράγματι όλα είναι ομαλά, έχουν πραγματοποιηθεί άνω των 500 επιθεωρήσεων σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για να βεβαιωθούμε ότι τα σφάγια έχουν τις σφραγίδες που πρέπει και είναι κατάλληλα για την υγεία των πολιτών. Όλα βαίνουν καλώς εάν σκεφτείτε ότι από τις 500 επιθεωρήσεις μόνο σε μια περίπτωση βρέθηκε ένα σφάγιο χωρίς σφραγίδα, το οποίο και αποσύρθηκε.

Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι, υπάρχουν αρκετές ποσότητες κρέατος στην αγορά και πρέπει να επισημάνουμε ότι είναι και αρκετά μειωμένες οι τιμές συγκριτικά με πέρσι. Ο Κύπριος καταναλωτής πρέπει να είναι ήσυχος ότι θα καταναλώσει υγιεινά προϊόντα και αυτό ισχύει τόσο για τα κρέατα όσο και για τα φρούτα και τα λαχανικά».


Ερωτηθείς κατά πόσο υπήρξε κάποιο ανησυχητικό περιστατικό, ο κ. Υπουργός επανέλαβε ότι υπήρξε μια περίπτωση μόνο στην επαρχία Λάρνακας με σφάγιο που βρέθηκε στην αγορά χωρίς να φέρει την ενδεδειγμένη σφραγίδα.


Κληθείς να σχολιάσει περιστατικό όπου κατά τον έλεγχο βρέθηκε τυρί με υψηλό βακτηριδιακό φορτίο, ο κ. Υπουργός είπε ότι δεν επρόκειτο για βακτηριδιακό φορτίο
το οποίο καθιστούσε ακατάλληλο το προϊόν.11/04/2012