20/4/12

Συμμετοχή Κυπρίων Βουλευτών στην 47η Διάσκεψη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των κρατών μελών της ΕΕ
 
20/04/2012


Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και τα μέλη της Επιτροπής κ.κ. Δημήτρης Συλλούρης, Χρίστος Μέσης, Σοφοκλής Φυττής και Φειδίας Σαρίκας, θα συμμετάσχουν στην 47η Διάσκεψη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (COSAC), η οποία θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες από 22 ως 24 Απριλίου, στο πλαίσιο της τρέχουσας εξάμηνης Δανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη Διάσκεψη θα γίνει αποτίμηση των 20 χρόνων ελεύθερης διακίνησης αγαθών, προσώπων, υπηρεσιών και κεφαλαίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα συζητηθούν επίσης το ζήτημα της αειφόρου ανάπτυξης στην Ευρώπη με έμφαση στην προώθηση της μετάβασης σε μια οικονομία με αποδοτική αξιοποίηση των φυσικών πόρων, το θέμα της πλήρους εφαρμογής της Οδηγίας για τις υπηρεσίες που αποβλέπει στην εγκαθίδρυση ενιαίας αγοράς στον τομέα αυτό, το ζήτημα της Ψηφιακής Ενιαίας Αγοράς καθώς και το θέμα της έξυπνης, βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη στην Ευρώπη.