20/4/12

Συμμετοχή Κύπριων Βουλευτών στο Β’ μέρος της Συνόδου 2012 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο
 
20/04/2012


Αντιπροσωπία της Βουλής των Αντιπροσώπων, αποτελούμενη από τους Βουλευτές κα Στέλλα Κυριακίδου (επικεφαλής), κ. Γιώργο Λουκαΐδη, κα Αθηνά Κυριακίδου και κ. Νίκο Νικολαΐδη, αναχωρεί μεθαύριο Κυριακή, για το Στρασβούργο, για να συμμετάσχει στις εργασίες του Β’ Μέρους της Συνόδου 2012 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), οι οποίες θα διεξαχθούν από 23 μέχρι 27 Απριλίου. Ο τέως Βουλευτής - μέλος της Συνέλευσης κ. Χρήστος Πουργουρίδης θα μεταβεί επίσης στο Στρασβούργο για να παραστεί σε εκδήλωση, κατά την οποία θα του απονεμηθεί η τιμητική διάκριση του Δια Βίου Μέλους της Συνέλευσης. Την αντιπροσωπία συνοδεύουν ο Ανώτερος Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων κ. Πανίκος Πουργουρίδης και η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων Α’ κα Γαβριέλλα Μαραγκού.

Ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν τη Συνέλευση είναι η κατάσταση στη Συρία, η μεταρρύθμιση και το μέλλον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η απώλεια ανθρώπινων ζωών στη Μεσόγειο Θάλασσα, η ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών, ως βασική προϋπόθεση για την επιτυχή πορεία της Αραβικής Άνοιξης και η προώθηση της ενεργούς συμμετοχής των πολιτών στην Ευρώπη.

Μεταξύ των προσωπικοτήτων που αναμένεται να προσφωνήσουν τη Σύνοδο, είναι ο Υπουργός Ευρώπης του Ηνωμένου Βασιλείου, εκπροσωπώντας τη Βρετανική Προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ. David Lidington, ο Υπουργός Εξωτερικών και Συνεργασίας του Μαρόκου κ. Saad dine El Otmani, ο Υπουργός Εξωτερικών της Βοσνίας Ερζεγοβίνης κ. Zlatko Lagumdžija και ο Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Αραβικών Κρατών κ. Nabil Al Araby.

Την Τρίτη, 24 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί δεξίωση από κοινού με τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπίας στην ΚΣΣΕ και τη Μόνιμη Αντιπρόσωπο της Δημοκρατίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης προς τιμήν του κ. Χρήστου Πουργουρίδη. Στη δεξίωση αναμένεται να παρευρεθούν ανώτατοι αξιωματούχοι της ΚΣΣΕ, αρχηγοί πολιτικών ομάδων και άλλοι Βουλευτές μέλη της Συνέλευσης.