27/3/12

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε τις νέες εγκαταστάσεις του νέου Κρατικού Θεάτρου του ΘΟΚ

 
27/03/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας επισκέφθηκε σήμερα τις νέες εγκαταστάσεις του νέου Κρατικού Θεάτρου του ΘΟΚ, στη Λευκωσία.


Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Θεάτρου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος ξεναγήθηκε στους χώρους του Θεάτρου και παρακολούθησε θεατρικό μονόπρακτο από ηθοποιούς του ΘΟΚ, μιλώντας στους παρευρισκόμενους είπε: «Θέλω να συγχαρώ τους ανθρώπους του θεάτρου. Τους ανθρώπους που δημιουργούν πολιτισμό. ΄Ανθρωποι, οι οποίοι ‘σκοτώνονται’ στη δουλειά για να ψυχαγωγήσουν και να διαπαιδαγωγήσουν. Τους συγχαίρω θερμά και τους ίδιους και αυτούς που τους καθοδηγούν είτε είναι επικεφαλής του ΘΟΚ, το Συμβούλιο, η Γενική Διεύθυνση, είτε είναι τα λεγόμενα Ελεύθερα Θέατρα».

Αναφερόμενος στις νέες εγκαταστάσεις του Θεάτρου του ΘΟΚ, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι «δημιουργούμε. Αυτό είναι ακόμη ένα έργο που γράφει ιστορία. Είναι από τα έργα που μένουν εσαεί. Αυτό που θέλω να πω σε ό,τι αφορά και τον πολιτισμό και όλες τις πτυχές της ζωής μας, επειδή γράφουμε ιστορία – δεν κάνω παράπονο – η ιστορία θα μας δικαιώσει.

Συγχαίρω τους αρχιτέκτονες, τους σχεδιαστές, τον εργολάβο και όλους τους σχετικούς με τη δημιουργία αυτού του παλατιού. Το θεωρώ ένα παλάτι για το οποίο ο κάθε Κύπριος και κάθε Κύπρια μπορούν και πρέπει να είναι περήφανοι.

Δεν το εγκαινιάζουμε σήμερα. Θα έρθει η ώρα που θα το εγκαινιάσουμε και θα δούμε και την πρώτη παράσταση εδώ. Αλλά να είναι καλορίζικο και να το χαίρεστε και εσείς που συντελέσατε να δημιουργηθεί, αλλά και ο κόσμος, με πιο αναβαθμισμένες ποιοτικά παραστάσεις και παρουσίες. Θέλω να χαιρετίσω ιδιαίτερα τους ηθοποιούς και να τους ευχηθώ, επίσης, καλορίζικο».