14/3/11

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ

14/03/2011
΄Ενδειξη φιλίας αποτελεί η άμεση ανταπόκριση της Κύπρου στο κάλεσμα του Ισραήλ για βοήθεια στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε πέρυσι στο όρος Καρμέλ του Ισραήλ, είπε σήμερα ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ κ. Βενιαμίν Νετανιάχου απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα.


Ο Πρόεδρος Χριστόφιας και η συνοδεία του επισκέφθηκαν σήμερα το Γραφείο του Πρωθυπουργού Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ, όπου παρακάθισαν σε συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό της χώρας, ενώ ενωρίτερα είχαν μικρής διάρκειας συνάντηση, στην παρουσία των ΜΜΕ, σε πολύ φιλική ατμόσφαιρα.

Κατά την υποδοχή του από τον Πρωθυπουργό Νετανιάχου, ο Πρόεδρος Χριστόφιας του επέδωσε ένα άλμπουμ με φωτογραφίες από Εβραίους που αναζήτησαν καταφύγιο στην Κύπρο κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο κ. Νετανιάχου, αφού πήρε το άλμπουμ, διερωτήθηκε αν αυτό περιλαμβάνει φωτογραφίες και μελών της οικογένειάς του και φίλων του.

Στη συνέχεια, ο κ. Νετανιάχου εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς την Κύπρο και τον Πρόεδρο Χριστόφια προσωπικά, για την άμεση ανταπόκριση της Κύπρου στο κάλεσμα του Ισραήλ για βοήθεια. «Είστε ο πρώτος που κάλεσα», είπε ο κ. Νετανιάχου απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο Χριστόφια, σημειώνοντας: «Ανταποκριθήκατε άμεσα. Αυτό είναι ένδειξη φιλίας και πραγματικά υπήρξατε μεγάλη βοήθεια». Πρόσθεσε ότι η χώρα του απέκτησε τώρα περισσότερα πυροσβεστικά πτητικά μέσα και ανέφερε στον Πρόεδρο Χριστόφια πως «είμαστε στη διάθεσή σας αν μας χρειαστείτε, αλλά αχρείαστοι να είμαστε». Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό και ευχήθηκε να μην χρειαστεί η Κύπρος τέτοια βοήθεια.