2/10/20

Γραπτή δήλωση Διευθυντή Γραφείου Τύπου ΠτΔ κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου


 

Γραπτή δήλωση Διευθυντή Γραφείου Τύπου ΠτΔ κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου για τα συγχαρητήρια μηνύματα προς τον Πρόεδρο από ηγέτες χωρών για την επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας

Ο ΓΓ των ΗΕ κ. Αντόνιο Γκουτέρες απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη με την οποία εκφράζει τις ευχές του στην Κυπριακή Δημοκρατία για την επέτειο της Ανεξαρτησίας και της Ίδρυσης της.

Συγχαρητήριες επιστολές έλαβε, επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από του ηγέτες των πέντε Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, δηλαδή τον Πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Ντόναλντ Τραμπ, τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν, τον Πρόεδρο της Κίνας κ. Σιν Τζινπίνγκ, τον Πρόεδρο της Γαλλίας κ. Εμανουέλ Μακρόν, τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Επιστολές έλαβε ακόμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τον Βασιλιά της Ισπανίας Φίλιππο ΣΤ’, τον Πρόεδρο της Γερμανίας κ. Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, τον Πρόεδρο της Ιταλίας κ. Σέρτζιο Ματαρέλα, τον Πρόεδρο της Αιγύπτου κ. Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, τον Πρόεδρο της Παλαιστίνης κ. Μαχμούντ Αμπάς και ηγέτες πολλών άλλων χωρών.