9/9/19

Δελτίο Ειδήσεων ΚΥΠΕ 'ΔΕΚΑ' ΚΥΠΕ - Kυριακή Χριστοδούλου-Μαρία Αντούνα - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Δελτίο Ειδήσεων ΚΥΠΕ 'ΔΕΚΑ'
ΚΥΠΕ - Kυριακή Χριστοδούλου-Μαρία Αντούνα - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 
09/09/2019 10:17



Προξενεία εγκαθιδρύονται στη βάση του διεθνούς δικαίου, λέει ο Προδρόμου για ανακοίνωση Τούρκου ΥΠΕΞ

Την ανακοίνωση του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου για το άνοιγμα «προξενείου» στην κατεχόμενη Αμμόχωστο σχολίασε με ανάρτησή του στο twitter ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, αναφέροντας ότι προξενεία εγκαθιδρύονται στη βάση του διεθνούς δικαίου.
Mητσοτάκης: Αν ο Ερντογάν θέλει επανεκκίνηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων να το αποδείξει έμπρακτα
Την πρόθεση να συναντήσει τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, εξέφρασε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.  «Παρά την ένταση, πρόθεση μου είναι πάντα να συνομιλώ γιατί μόνο όταν συνομιλείς μπορείς να παρουσιάζεις τις θέσεις της πατρίδας σου ώστε να εκτονώνεις την ένταση και να βρίσκεις λύσεις». Σημείωσε, παράλληλα, ότι τόσο το ζήτημα των παραβιάσεων στην κυπριακή ΑΟΖ όσο και το προσφυγικό-μεταναστευτικό δεν αφορούν μόνο τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας αλλά κυρίως τις σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ.
Στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, την πρώτη του εκτός Ελλάδας από την ανάληψη των καθηκόντων του, πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας αυτή την εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχει επαφές με την πολιτική ηγεσία και θα προσφωνήσει την Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Για τα πρόσωπα που δεν δύναται να ενταχθούν στο ΕΣΤΙΑ, ενημερώνει ο ΥΠΟΙΚ τη Βουλή
Την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών ενημερώνει σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης για το Σχέδιο ΕΣΤΙΑ, αλλά και για τις προθέσεις και τον προγραμματισμό της Κυβέρνησης για την εκπόνηση σχετικού σχεδίου για τα πρόσωπα που δεν δύναται να ενταχθούν στο Σχέδιο, καθώς και για τους συνεπείς δανειολήπτες.
Η θρησκευτική ελευθερία να μην είναι όμηρος των συνομιλιών, λέει στο ΚΥΠΕ η Σάλπι Εσκιτζιάν Βεϊντερούντ

Oι θρησκευτικοί ηγέτες της Κύπρου πρέπει να ακουστούν, οι προτάσεις τους πρέπει να ληφθούν υπόψη, και η θρησκευτική ελευθερία δεν πρέπει να είναι όμηρος των συνομιλιών για το Κυπριακό, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Εκτελεστική Διευθύντρια του Γραφείου για τον Διάλογο των Θρησκευτικών Ηγετών της Κύπρου, Σάλπι Εσκιτζιάν Βεϊντερούντ, η οποία τιμήθηκε τον περασμένο Ιούλιο, από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με το Βραβείο Διεθνούς Θρησκευτικής Ελευθερίας.
Αρχίζει σήμερα η σχολική χρονιά για τους μαθητές δημοτικής και προδημοτικής εκπαίδευσης

Αρχίζει σήμερα η σχολική χρονιά για τους μαθητές των δημοτικών, προδημοτικών και των Ειδικών Σχολείων.Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές των δημοτικών, προδημοτικών και των Ειδικών Σχολείων παρουσιάστηκαν στα σχολεία τους στις 07:45, για να κατανεμηθούν σε τάξεις/τμήματα ή ομάδες, αντίστοιχα, να πάρουν τα βιβλία τους και να αρχίσουν κανονικά τα μαθήματά τους, ενώ θα παραμείνουν στο σχολείο μέχρι τη 13:05.
Παγκύπρια εκστρατεία Αστυνομίας για χρήση κινητού ή άλλου αντικειμένου κατά την οδήγηση

Πραγματοποιείται από σήμερα η εκστρατεία ελέγχου μηχανοκινήτων οχημάτων για οδήγηση χωρίς ελεύθερα χέρια (χρήση κινητού τηλεφώνου ή άλλου αντικειμένου κατά τη διάρκεια της οδήγησης), στο πλαίσιο των συνεχών προσπαθειών που καταβάλλει η Αστυνομία για πρόληψη και μείωση των τροχαίων συγκρούσεων και για εμπέδωση της οδικής συνείδησης.
Πέθανε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

Πέθανε τα ξημερώματα της Δευτέρας ο Έλληνας τραγουδοποιός Λαυρέντης Μαχαιρίτσας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Μαχαιρίτσας διέμενε τις τελευταίες μέρες στο σπίτι του στη Μαγνησία και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο του Βόλου σήμερα τα ξημερώματα, μετά από καρδιακή προσβολή που πιθανότητα που υπέστη στη διάρκεια της νύκτας, ενώ δεν έγιναν γνωστές ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες.
Οι Μπαχάμες αντιμέτωπες με ανθρωπιστική κρίση μια εβδομάδα μετά τον Ντόριαν

Ανάμεσα σε εκκενώσεις περιοχών, έρευνες για τον εντοπισμό θυμάτων και υγειονομικούς κινδύνους, οι Μπαχάμες ετοιμάζονται σήμερα να αντιμετωπίσουν μια παρατεταμένη ανθρωπιστική κρίση, μία εβδομάδα μετά το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Ντόριαν, που προκάλεσε και πάλι ζημιές πολύ μακριά από το αρχιπέλαγος, στον Καναδά.
Η Εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει το Βέλγιο με στόχο τη νίκη με +12

Η Εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει τη Δευτέρα την Τσεχία με ζητούμενο τη νίκη με σκορ +12 προκειμένου να εξασφαλίσει την πρόκριση στoυς «8» του παγκοσμίου κυπέλλου καλαθόσφαιρας που διεξάγεται στα γήπεδα της Κίνας.