8/1/19

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τον Γενικό Γραμματέα της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τον Γενικό Γραμματέα της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης δέχθηκε σήμερα τον Γενικό Γραμματέα της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) και Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Φατάχ κ. Saeb Erekat. Τον κ. Erekat συνόδευε ο Πρέσβης της Παλαιστίνης στην Λευκωσία κ. Jubran Taweel.
Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε τον κ. Erekat για την παρούσα φάση του κυπριακού προβλήματος, όπως και για τις πρωτοβουλίες της Βουλής των Αντιπροσώπων που αποσκοπούν στην προώθηση της συνεργασίας μεταξύ χωρών της Μέσης Ανατολής, τονίζοντας ότι οι πρωτοβουλίες αυτές στοχεύουν στην εδραίωση της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή χωρίς να στρέφονται εναντίον οποιουδήποτε.
Ο κ. Erekat ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Βουλής για τη σημερινή κατάσταση στο Μεσανατολικό πρόβλημα, εκφράζοντας την εκτίμησή του για τη σταθερή θέση Aρχών που τηρεί η Κύπρος σε σχέση με το πρόβλημα. Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι η ΟΑΠ παραμένει προσηλωμένη στις ειρηνικές προσπάθειες εξεύρεσης λύσης στο Μεσανατολικό, βάσει του διεθνούς δικαίου και δη των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ. Αναφέρθηκε, δε, σε επιμέρους πτυχές του προβλήματος,