27/8/18

Ο Προεδρικός Επίτροπος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Παγκύπριου Συνδέσμου Γονέων και Φίλων Παιδοογκολογικής Μονάδας

Προσθήκη λεζάντας
Ο Προεδρικός Επίτροπος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Παγκύπριου Συνδέσμου Γονέων και Φίλων Παιδοογκολογικής Μονάδας

Ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου συναντήθηκε σήμερα, στο Γραφείο του, με αντιπροσωπεία του Παγκύπριου Συνδέσμου Γονέων και Φίλων Παιδοογκολογικής Μονάδας.
Μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του ο Επίτροπος Προεδρίας, αφού άκουσε με προσοχή τους στόχους και τις προτεραιότητες που έχει θέσει ο Σύνδεσμος, εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη του Γραφείου του και της Πολιτείας σε όλα τα δυνατά επίπεδα.
Μέσα από διάφορους τρόπους δράσεων του Συνδέσμου, ο Επίτροπος έθεσε το Γραφείο του στη διάθεση του Συνδέσμου προτείνοντας τρόπους γνωριμίας του Συνδέσμου με άλλους αντίστοιχους του στο εξωτερικό, αλλά και την ευαισθητοποίηση των Κυπρίων της Διασποράς σε θέματα υγείας των παιδιών.
Τόνισε δε, ότι η κυπριακή κοινωνία απανταχού έμπρακτα επιδεικνύει όποτε της ζητηθεί την ευαισθησία και στήριξή της ειδικότερα προς τα παιδιά που τα ταλαιπωρεί ο καρκίνος ή η λευχαιμία.
Ο Επίτροπος Προεδρίας ανέφερε ότι κάθε ζήτημα υγείας είναι σοβαρό, πόσω μάλλον όταν πρόκειται για μια ασθένεια που αποτελεί τη δεύτερη αιτία θνησιμότητας στα παιδιά, μετά τα ατυχήματα.  «Ο καρκίνος, δεν κάνει διακρίσεις, χτυπά την κάθε πόρτα και στην όποια του μορφή συνιστά πρόβλημα ιατρικό και κοινωνικό που αφορά όλους», πρόσθεσε ο κ. Φωτίου υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης, ποικιλοτρόπως, της Παιδοογκολογικής – Παιδοαιματολογικής Μονάδας του Μακάρειου Νοσοκομείου Λευκωσίας.
Από πλευράς της, η Πρόεδρος του Συνδέσμου κα Χριστιάνα Ευθυμίου ανέλυσε τους στόχους του νεοσύστατου Συνδέσμου και τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι τον Σύνδεσμο απαρτίζουν γονείς και συγγενείς των παιδιών με καρκίνο και λευχαιμία, οι οποίοι γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τόσο τον σωματικό πόνο των παιδιών τους όσο και την ταλαιπωρία που υφίστανται κατά τη θεραπεία τους.
Η αντιπροσωπεία του Συνδέσμου ευχαρίστησε τον Επίτροπο Προεδρίας που στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης στο ξεκίνημα του νεοσύστατου Συνδέσμου τους.