8/3/18

Συμμετοχή του Υπουργού Εσωτερικών στις εργασίες του Συμβουλίου Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης της ΕΕ

Συμμετοχή του Υπουργού Εσωτερικών στις εργασίες του Συμβουλίου Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης της ΕΕ

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης έλαβε μέρος στο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες. Στο πλαίσιο εργασιών της Συνόδου, οι Υπουργοί Εσωτερικών των 28 κρατών μελών είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τα επόμενα βήματα σε σχέση με τις εντατικές προσπάθειες που καταβάλλονται για αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης.
Ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε στην ανησυχητική τάση αφίξεων υπηκόων τρίτων χωρών στην Κύπρο από την Τουρκία, που σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη άρνηση συνεργασίας από πλευράς των Τουρκικών αρχών, δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα. Ο κ. Πετρίδης τόνισε την ανάγκη για πλήρη συμμόρφωση της Τουρκίας με τις υποχρεώσεις της, έναντι όλων των κρατών μελών, χωρίς διάκριση.
Πρόσθετα, ο Υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για το μεταναστευτικό, η οποία θα αποδίδει την ίδια βαρύτητα στην εξωτερική και την εσωτερική διάσταση. Αναφερόμενος στις Συμφωνίες Επανεισδοχής, υπογράμμισε την ανάγκη για αποτελεσματική και πλήρη εφαρμογή των υφιστάμενων συμφωνιών.
________________