20/12/17

Χαιρετισμός Επιτρόπου Προεδρίας κ. Φώτη Φωτίου σε εκδήλωση για τα παιδιά που στηρίζει η Επιτροπή Βοήθειας Παιδιών

Χαιρετισμός Επιτρόπου Προεδρίας κ. Φώτη Φωτίου σε εκδήλωση για τα παιδιά που στηρίζει η Επιτροπή Βοήθειας Παιδιών

Είναι ασφαλώς μεγάλη η χαρά της συνάντησης μας σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, με πολλά από τα παιδιά που στηρίζει η Επιτροπή Βοήθειας Παιδιών Κύπρου. Το γεύμα αυτό που μαζί με την Πρώτη Κυρία παραθέτετε, κύριε Πρόεδρε, τις γιορτινές αυτές μέρες, είναι ασφαλώς μια ευκαιρία να εκφράσουμε προς τα παιδιά αυτά την εκτίμηση και τον θαυμασμό μας για την αφοσίωση και την προσήλωσή τους στον σκοπό που έχουν τάξει για να αποκτήσουν τα απαραίτητα εκείνα εφόδια, τα οποία θα τους επιτρέψουν να διεκδικήσουν ό,τι καλύτερο για τη συνέχεια της ζωής τους.

Μεταξύ των παιδιών βρίσκονται σήμερα μαζί μας και εγκλωβισμένα παιδιά που οφείλουμε να στηρίξουμε, παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και προβλήματα, λόγω της τουρκικής εισβολής και της συνεχιζόμενης κατοχής μεγάλου τμήματος της πατρίδας μας. Είναι τα παιδιά του νηπιαγωγείου, του δημοτικού σχολείου και του εξατάξιου γυμνασίου του κατεχόμενου Ριζοκαρπάσου, όπως επίσης και άλλα Καρπασιτόπουλα που φοιτούν σε ανώτερες και ανώτατες σχολές.

Τα παιδιά αυτά μεταφέρουν μηνύματα που είναι πολύτιμα για όλους. Μηνύματα αντοχής, θάρρους, αγωνιστικότητας και μεγάλης αγάπης για τον τόπο των γονιών και των άλλων προγόνων τους που είναι και δικοί μας πρόγονοι. Μεταφέρουν επίσης εικόνες από την πανέμορφη Καρπασία, μαζί με τη μυρωδιά των κυκλάμινων που ανθίζουν πάντα εκεί για όλους εμάς που ελπίζουμε και ευχόμαστε την απελευθέρωση της πατρίδας μας και τον τερματισμό της κατοχής, ώστε η πατρίδα μας σύντομα να επανενωθεί, και σε συνθήκες ειρήνης και ασφάλειας να προχωρήσουμε μπροστά, προσβλέποντας σε ένα καλύτερο και περισσότερο υποσχόμενο μέλλον.

Το μέλλον ανήκει στους νέους μας, ανήκει στη νέα γενιά και γι’ αυτή –και όπως και εσείς επανειλημμένα έχετε διακηρύξει, κύριε Πρόεδρε- είναι ευθύνη μάς να διασφαλίσουμε για τους νέους μας τις καλύτερες προοπτικές για το μέλλον τους.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ την Επιτροπή Βοήθειας Παιδιών Κύπρου για το μεγάλο ανθρωπιστικό έργο που επιτελεί όλα αυτά τα χρόνια. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Πρώτη Κυρία κα Άντρη Αναστασιάδη για το σημαντικό έργο που προσωπικά επιτελεί μέσα από την Επιτροπή αυτή.

Ευχαριστώ επίσης τη Σχολική Εφορεία, τη Διεύθυνση και το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων του Ριζοκαρπάσου. Παράλληλα, όμως, θα ήθελα να εκφράσω την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη μας για την πολύ μεγάλη συμβολή των αποδήμων μας στο αξιόλογο έργο της Επιτροπής, όπως τους ευχαριστούμε από καρδιάς για τους διαχρονικούς αγώνες τους για την απελευθέρωση της πατρίδας μας. Οι απόδημοί μας αποτελούν τη μεγάλη μας δύναμη και είναι πάντα στο πλευρό μας.

Σε όλα τα παιδιά εύχομαι καλή πρόοδο.
Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο Έτος.
Υγεία και ευτυχία σε όλους.