1/7/17

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά από την ολοκλήρωση των χθεσινών εργασιών της Διάσκεψης για την Κύπρο

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά από την ολοκλήρωση των χθεσινών εργασιών της Διάσκεψης για την Κύπρο





Απόψε θα αποφασιστεί πώς προχωρούμε, είπε απόψε [σ.σ. Παρασκευή βράδυ, 30 Ιουνίου 2017] ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.


Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους μετά από την ολοκλήρωση των εργασιών των σημερινών εργασιών της Διάσκεψης για την Κύπρο στο Κραν Μοντανά, της Ελβετίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ερωτηθείς πώς πέρασε η σημερινή μέρα, είπε ότι πέρασε «δημιουργικά. Προσπάθησε ο ΓΓ πρώτα να ενημερωθεί για όλες τις εκκρεμότητες, να δει πώς μπορεί να συμβάλει. Ήταν δημιουργική μέρα, χωρίς να σημαίνει ότι έχουμε φτάσει πουθενά».

Ερωτηθείς εάν παρουσιάστηκε κάπου πρόοδος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε «όχι ακόμα».

Σε ερώτηση εάν υπάρχει η εμπλοκή, ο Πρόεδρος απάντησε «όχι, νομίζω ότι προσπαθεί με κάθε τρόπο να βοηθήσει ο ΓΓ για απεμπλοκή».

Κληθείς να πει αν εκτιμά πως το αποψινό δείπνο του ΓΓ του ΟΗΕ με τους επικεφαλής των συμμετεχόντων μερών στη Διάσκεψη θα είναι κρίσιμο, ο Πρόεδρος είπε χαριτολογώντας «δεν ξέρω τί θα περιλαμβάνει το μενού. Ελπίζω να είναι ευκολοχώνευτο».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ίσως στο δείπνο να είναι ο μηχανισμός εφαρμογής, τα στρατεύματα κ.λπ., απάντησε «αφήστε να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα».

Ερωτηθείς αν υπάρχει πρόγραμμα για αύριο [σ.σ. την 1η Ιουλίου], ο Πρόεδρος είπε ότι «απόψε θα αποφασιστεί πώς προχωρούμε».

Σε ερώτηση αν είναι πιο αισιόδοξος ότι μπορεί κάτι να αλλάξει μετά από την παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ στη Διάσκεψη, ο Πρόεδρος είπε ότι «εάν μετακινηθούν σε βασικά θέματα που ενδιαφέρουν την ελληνοκυπριακή κοινότητα μπορεί και να υπάρξει πρόοδος».

----------------------