25/5/17

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων στο Επιχειρηματικό Φόρουμ Ομάν - Κύπρου

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων στο Επιχειρηματικό Φόρουμ Ομάν - Κύπρου



Είναι με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας για να χαιρετίσω τις εργασίες του επιχειρηματικού Φόρουμ Ομάν-Κύπρου που συνδιοργανώνεται από το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και την Πρεσβεία του Σουλτανάτου του Ομάν στην Κύπρο. Τους συγχαίρω γι’ αυτή τους την πρωτοβουλία. Η Κύπρος έχει την τύχη να έχει ένα εξαιρετικό Πρέσβη από το Ομάν, τον Sheikh Ahmed Al Shanfari, ο οποίος εργάζεται αδιάλειπτα για την ανάπτυξη των διμερών μας σχέσεων.

Η εδώ παρουσία της Α.Ε. του Υπουργού του Σουλτανάτου του Ομάν, Προέδρου της Αρχής της Ειδικής Οικονομικής Ζώνης Duqm, κ. Υahya bin Said bin Abdullah Al-Jabri και η σημερινή παρουσίαση των επενδυτικών ευκαιριών στο Ομάν αποδεικνύουν έμπρακτα ότι οι άριστες σχέσεις μας σε επίπεδο κυβερνήσεων και κοινοβουλίων επεκτείνονται και συγκεκριμενοποιούνται στους τομείς της οικονομίας, των επενδύσεων, του εμπορίου και του τουρισμού. Αυτά ήταν άλλωστε από τα κυριότερα θέματα που συζητήσαμε με τον Πρόεδρο Sheikh Khalid Hilal Al Maawali και αντιπροσωπεία του Συμβουλευτικού Συμβουλίου του Ομάν, κατά την εδώ πολύ πρόσφατη επίσημη επίσκεψή τους, μεταξύ 7 και 12 Μαΐου 2017.

Η σημερινή παρουσίαση από τους διακεκριμένους ομιλητές του Φόρουμ, της μεγαλύτερης Ειδικής Ζώνης στη Μέση Ανατολή, SEDAD, που βρίσκεται στο Duqm του Ομάν, προς τους Κύπριους επιχειρηματίες και φορείς, θα συμβάλει στη δημιουργία επενδυτικών δεσμών και στην προσέλκυση νέων συνεργατών, που, με τη σειρά τους, θα επεκτείνουν τον κύκλο εργασιών των κυπριακών επιχειρήσεων στην αγορά του Ομάν, αλλά και θα αποτελέσουν στρατηγική βάση για περαιτέρω διείσδυση στις πολλά υποσχόμενες αγορές της περιοχής.

Ας μην ξεχνάμε ότι, στο Σουλτανάτο του Ομάν δραστηριοποιούνταν ήδη, εδώ και αρκετά χρόνια, πολλές κυπριακές επιχειρήσεις, ιδίως στον κατασκευαστικό τομέα, συμβάλλοντας στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας, ως επίσης και στην ενδυνάμωση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών.

Κύριε Υπουργέ, αγαπητοί φίλοι από το Σουλτανάτο του Ομάν,

Η Βουλή των Αντιπροσώπων θα στηρίξει με κάθε τρόπο τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και προσπάθειες όπως η σημερινή, γιατί πιστεύουμε ότι, πέραν των οικονομικών οφελών, οι εμπορικές σχέσεις φέρνουν τους λαούς πιο κοντά, συμβάλλοντας στη σταθερότητα και την ειρήνη, γεγονός πολύ σημαντικό για μια τόσο ευαίσθητη και ταραγμένη περιοχή.

Τελειώνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές για την πρόσκλησή τους και τους συμμετέχοντες για το ενδιαφέρον τους και να ευχηθώ κάθε επιτυχία στις εργασίες του σημερινού Επιχειρηματικού Φόρουμ.