16/1/17

Υπό την αιγίδα της Υπουργού Εργασίας επανήρχισε ο διάλογος των κοινωνικών εταίρων για την ΑΤΑ

Υπό την αιγίδα της Υπουργού Εργασίας επανήρχισε ο διάλογος των κοινωνικών εταίρων για την ΑΤΑ



Η πρώτη συνάντηση του 2017 μεταξύ κοινωνικών εταίρων για την παραχώρηση της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ) στον ιδιωτικό τομέα πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, υπό την αιγίδα της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Ζέτας Αιμιλιανίδου. Στη συνάντηση, παρέστησαν οι επικεφαλής των εργοδοτικών οργανώσεων ΚΕΒΕ και ΟΕΒ και οι Γενικοί Γραμματείς των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ.

Σε δηλώσεις της προς τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Μέτα το πέρας της συνάντησης, η κα Υπουργός ευχαρίστησε τις εργοδοτικές οργανώσεις ΟΕΒ και ΚΕΒΕ, καθώς και τις συντεχνίες για το γεγονός ότι όλοι αποδέχθηκαν την πρότασή της για μη μείωση των μισθών λόγω αρνητικού πρόσημου της ΑΤΑ.

«Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τους εργαζόμενους, γιατί δεν θα υπάρξει οποιοσδήποτε κίνδυνος κατά την εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων για μείωση των μισθών λόγω ΑΤΑ», υπογράμμισε η κα Αιμιλιανίδου, σημειώνοντας ότι «εκείνο, το οποίο συνεχίζουμε σήμερα και θα συνεχίσουμε με πιο εντατικό τρόπο κατά τις επόμενες μέρες, είναι η τελική ρύθμιση της ΑΤΑ».

Η κα Υπουργός συμπλήρωσε εξάλλου ότι έχουν συζητηθεί οι θέσεις όλων των κοινωνικών εταίρων, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «με την υπευθυνότητα που έχουν επιδείξει όλοι κατά τη διάρκεια των δύσκολων χρόνων που έχουμε περάσει, θα καταφέρουμε να βρούμε τον τρόπο για να ρυθμιστεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο η ΑΤΑ».