31/10/16

Προσδοκίες για περαιτέρω ανάπτυξη Οικονομίας

Υφυπουργείο Ναυτιλίας 

Προσδοκίες για περαιτέρω ανάπτυξη Οικονομίας



Το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο χαιρετίζει την έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο, των σχετικών Νομοσχεδίων για τη δημιουργία Υφυπουργείων Ναυτιλίας και Τουρισμού. Εκφράζει επίσης την προσδοκία ότι σύντομα θα εγκριθεί και το αντίστοιχο Νομοσχέδιο για το Υφυπουργείο Ανάπτυξης, για να μπορέσουν οι καινοτόμες αυτές θεσμικές δομές, να βοηθήσουν ουσιαστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη της Οικονομίας.

Προς την επίτευξη αυτού του στόχου όμως, καθίσταται αναγκαία η γρήγορη και κατ’ ευχή, ομόφωνη έγκριση των Νομοσχεδίων αυτών από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία θα μεταφέρει ένα ξεκάθαρο μήνυμα πολιτικής στήριξης προς τους παραγωγικούς αυτούς κλάδους της Οικονομίας. Μία τέτοια ομόθυμη πολιτειακή στήριξη, θα λειτουργήσει επίσης ως πειστικός μοχλός έλξης επιπρόσθετων ποιοτικών πλοιοκτητών και ναυτιλιακών εταιρειών στην Κύπρο, με αλυσιδωτή θετική επίδραση στην μείωση της ανεργίας και στην ενίσχυση άλλων οικονομικών κλάδων που παρέχουν υπηρεσίες προς τη Ναυτιλιακή Βιομηχανία.

Η γρήγορη έγκριση και μετέπειτα λειτουργεία των τριών αυτών Υφυπουργείων, τα οποία έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να λειτουργήσουν με μία καινοτόμα ευελιξία σε σχέση με την ευρύτερη Δημόσια Υπηρεσία, αναμένεται επίσης να επιτρέψει στους σημαντικούς αυτούς κλάδους, και ειδικά στη Ναυτιλιακή Βιομηχανία η οποία δραστηριοποιείται και ανταγωνίζεται καθημερινώς σε παγκόσμια βάση, να υλοποιήσουν στρατηγικές ανάπτυξης που να ανταποκρίνονται στις συνεχώς εξελισσόμενες απαιτήσεις της Παγκόσμιας Οικονομίας και του διεθνούς ανταγωνισμού.